Gå til sidens hovedinnhold

Testsuksess for Transeuro og Questerre

De canadiske oljeselskapene har gjort en vellykket brønntest.

Det går frem av pressemeldinger fra de to Oslo-noterte, men canadiskregistrerte oljeselskapene sendt ut i natt norsk tid.

NA24 - din næringslivsavis

Transeuro Energy Corp. og Questerre Energy Corp har sammen gjennomført en produksjonstest av en dypere liggende gassforekomst i Liard-bassenget i den canadiske provinsen British Columbia. Testen viste en produksjon av tørrgass på 10 millioner kubikkfot per dag, som tilsvarer 1.750 fat oljeekvivalenter per dag.

Resultatet er oppnådd etter mindre fraktureringsoperasjoner og høyttrykk syrestimulering av brønnen A5. Stimuleringsarbeidene beskrives som små.

Brønnen er nå knyttet opp til den lokale infrastrukturen, og forventes satt i produksjon før utløpet av oktober. Dette er den tredje brønnen som settes i produksjon fra denne formasjonen ved Beaver River-lisensen.

Transeuro opplyser at det uavhengige analyseselskapet Netherland, Sewell & Associates Inc. har gjort en ressursundersøkelse som indikerer inntil 1 billion kubikkfot gass i hver seksjon av lisensen. Selskapet har en eierandel på 50 prosent i 35 seksjoner i området, hvor infrastruktur er på plass.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken