Gå til sidens hovedinnhold

Tetris for den proffe

«Polarium» er et strålende action-puslespill, som trekker ideen bak «Tetris» et par hakk videre.

«Polarium» er utviklet av Nintendo selv, og ikke uventet et dette en av de spillene som virkelig benytter seg av mulighetene i Nintendo DS' trykkfølsomme skjerm.

Spillet består av tre hoveddeler, hvor «Puzzles» og «Challenge» utgjør enspillerdelen, mens du i «Versus» kan spille mot én motstander over DS-ens trådløse nettverk.

I spillet skal du, som i tetris, danne sammenhengende rader av brikker, men her må brikkene isteden ha samme farge (enten sort eller hvit).

Alle brikkene er sorte på den ene siden og hvite på den andre, og bonusen er at du kan vende på et ubegrenset antall brikker så lenge du trekker en uavbrutt linje over dem. Dette gir sparket til taktisk tenkning, samtidig som du ofte kjemper mot tiden - i alle fall i «Challenge»-moduset.

I «Puzzles» får du presentert i brett med både hvite og sorte brikker, og oppgaven er å vende brikkene slik at alle får lik farge i ett trekk. Klarer du det ikke, må du begynne på nytt.

«Polarium» faller innunder den gjeve kategorien av spill som er lette å lære, lette å spille, men vanskelige å mestre. Velger du dette spillet garanterer vi mange timer med god underholdning og hjernetrim.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?