Gå til sidens hovedinnhold

TGS med resultatvarsel

Seismikkselskapet TGS-Nopec er rammet av forsinkelser og må kutte i guiding.

Det er to skip under dokking som nå skaper problemer for seismikkselskapet TGS-Nopec. De to fartøyene vil få utvidet sine dokkeperioder og dette fører til tap i forhold til lavere produksjon av multiklient-seismikk.

NA24 - din næringslivsavis

Dette gjør at TGS nå ser seg nødt til å kuttet i estimert inntektsvekst i 2007. TGS ser nå en vekst i driftsinntektene på 15 til 20 prosent, mot tidligere guiding på 20 til 25 prosent.

Videre vil investeringene i multklient-seismikk i år bli kuttet fra mellom 175-185 millioner dollar til et sted mellom 160 til 170 millioner dollar.

Ikke varslet endring
Det er ikke varslet noen endring i selskapets forventede forhåndsfinansiering av studier som tidligere er satt til 50 til 60 prosent. Heller ikke amortiseringsgraden blir endret av forsinkelsene.

Det er andre kvartal som vil bli hardest rammet av forsinkelsene med de to fartøyene, og TGS ser nå en inntektsvekst på kun 8 prosent i kvartalet sammenlignet med samme periode i fjor.

Problemene
Det er nye forsinkelser utover hva TGS meldte i en oppdatering av 11. juni som nå har presset forvetningene til selskapet.

Seismikkskipet Geo Barents gikk fra dokk først 7. juli på vei til Mexicogolfen. Dette er en forsikelse på hele tre uker i forhold til hva selskapet forventet i begynnelsen av juni.

Seismikkskipet BGP Pioneer er fortsatt i tørrdokk i forbindelse med reparasjoner, og er nå først ventet å kunne mobilisere til neste jobb 20. juli. Det representerer en forsinkelse på en måned.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen