Gå til sidens hovedinnhold

TGS sliter med å innfri

TGS-Nopec klarte heller ikke å innfri i første kvartal.

Etter overraskende skuffelser i andre halvår i fjor, så fortsetter seismikkselskapet TGS-Nopec å ikke helt oppfylle markedets forventninger i årets første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

- Første kvartals resultatene var på linje med våre forventninger, sier konsernsjef Hank Hamilton i en kommentar.

Selskapet opprettholder imidlertid sin guiding for 2008, som ble meddelt i forbindelse med fjerde kvartalsrapporteringen.

Ikke helt i mål
Driftsinntektene i første kvartal endte på 105,2 millioner dollar, opp fra 95,4 millioner dollar i samme periode i 2007. Analytikerne hadde ifølge Reuters Research ventet 125 millioner dollar.

Driftsresultatet endte på 46,6 millioner dollar, mens konsensus lå på 51 millioner dollar. I samme periode i fjor var driftsoverskuddet på 51 millioner dollar. Resultatet før skatt lød på 42,9 millioner dollar, mot 51 millioner dollar i første kvartal i fjor. Her var det ventet 58 millioner dollar.

Opprettholder guiding
- To betydelige multiklient-salget gjennomført tidlig i april understøtter vår tiltro til styrken i markedet og vi gjentar våre helårs forventninger fro vekst, sier Hamilton i en kommentar.

TGS-Nopec har tidligere guidet på netto driftsinntekter i år på 550 til 580 millioner dollar, og en andel av kontraktsinntekter på 10 til 15 prosent av total omsetning. Investeringene i nye multiklientdata er satt til 250 til 275 millioner dollar med en forventet forhåndsfinansieringen på 50 til 60 prosent av kost,

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker