Gå til sidens hovedinnhold

En spennende ferie i Phuket

Phuket i Thailand har blitt et populært reisemål blant vinterleie nordmenn. Her er noen tips til hva du kan gjøre på øya.

(SIDE2): Mange forlater Norges kalde vinter til fordel for sol og varme i Thailand. Phuket er blant de mest populære områdene blant nordmenn.

Hvis du blir lei av lange dager på stranden, er det flere ting du kan gjøre på øya. Her er noen tips til aktiviteter:

Ri på elefanter i regnskogen
En spennende tur i regnskogen er morsomt å fortelle om når du kommer hjem. Du kan velge mellom en dagstur, todagerstur eller tredagerstur.

Velger du dagsturen, begynner turen med å ri på elefanter gjennom tett regnskog. Dette er ikke en tur for turister som er redd for insekter og edderkopper! Dem er det nemlig mange av.

Du slipper å ha ansvar for den store elefanten selv. På hver elefant er det plass til to personer, og dere får sitte på en liten «benk» plassert på elefantens rygg. Dere får også med dere en hjelper som kjenner elefanten og området.

Turen på elefantryggen er ikke spesielt behagelig, og folk med ryggproblemer bør holde seg unna. Det er imidlertid veldig fascinerende å sitte høyt oppe på et stort dyr og observere regnskogen. Selv om du må holde deg godt fast i oppover- og nedoverbakker, sørger et belte for at du ikke detter ned.

Etter en times tid på elefantryggen, fraktes du til kanoer som flyter nedover elven i naturreservatet Khao Sok. I trærne langs elven sover det mange slanger, og i vannet er det fisk, frosker og øgler. Du kan også se lekne aper i trærne.

FantaSea
Er du ikke lei av elefanter etter å ha sittet på ryggen deres, er en tur til FantaSea et alternativ. Parken i seg selv er riktignok ikke så spennende, men gjestene får se et flott elefantshow som vises flere ganger om dagen.

Parken består av flere boder og butikker som selger elefantklær, elefantbamser, elefantpynt og alt annet som kan inneholde elefanter. De har også en liten dyrepark, som koster ekstra, hvor du blant annet kan se fugler, tigere og slanger.

Showet som vises på den enorme scenen, er basert på et thailandsk eventyr. Det kan være vanskelig for nordmenn å skjønne hva som skjer, men her er mye flott akrobatikk og scenekunst. Du bør forberede deg på at det ikke er lov å ha kamera og mobil under showet, og du må derfor levere fra deg dette ved inngangen.

Phuket Cobra Show
Synes du slanger er fascinerende, kan en tur hit være morsomt. Her får du se flere ulike slanger som er trygt plassert i bur. I tillegg får du se et flott - men skremmende - slangeshow. Her står to unge menn på scenen og ypper seg mot slangene. Selv om det til tider ser skummelt ut, blir showet vist under kontrollerte former og mennene på scenen vet godt hva de driver med. Er du virkelig tøff, kan du også komme opp på scenen og møte slangene selv.

Like i nærheten av slangefarmen, finner du Phuket Zoo. Her kan du se mange eksotiske dyr og dyreshow. Du kan også bli avbildet sammen med en levende tiger, aper eller slanger. Dyreparken har imidlertid rykte på seg for å ikke behandle dyrene sine pent. Burene er små og det er tydelig at dyrene ikke har det godt.

Gå i James Bonds fotspor
Filminteresserte kan ha glede av Khao Tapu, også kalt James Bond island. Øya ble nemlig brukt under innspillingen av Bond-filmen «The Man with the Golden Gun». Du kan reise til øya med båt fra Phuket.

Dykking
Phuket regnes som et av de ti beste stedene for dykking i verden, skriver Altomreiser.no. Omtrent en time med båt fra Phuket, ligger de vakre Phi Phi-øyene. Dette er optimalt for snorkling, men trives du bedre med hodet over vannet, kan du nyte dagen på stranden.

Er du dykkeinteressert, bør du også ta en tur til Similan Islands. Her er det flotte korallrev og mange tropiske fisker. Ifølge Apollo.no blir vannet klassifisert som et av verdens beste dykkevann.

Shopping
Alt er billig i Thailand - men likevel er det lett å bruke mye penger her. Boder fulle med klær, sko, vesker og pyntegjenstander ligger overalt. Her kan du få topper helt ned i 20 kroner, og bukser og sko er langt billigere enn i Norge. Du bør imidlertid være forberedt på at de ansatte er ivrigere enn norske selgere, og gjør alt for å få deg inn i butikken deres. Men allerede etter én dag ute i gatene lærer du deg å overse de slitsomme selgerne.

Får du likevel nok av gateselgerne, kan en tur til et av Phukets kjøpesentre være redningen. Et av de aller flotteste sentrene, er Central Festival. Her har de butikker med merkeklær vi kjenner fra Europa, men til halve prisen av hva de koster hjemme. Du kan blant annet få ekte Armani-topper til et par hundre kroner og flotte jakker til noen få hundrelapper. Prisen er dermed høyere her enn på gata, men kvaliteten er bedre. Også i Patong har det kommet et stort og flott kjøpesenter, kalt Jungceylon.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?