(SIDE2): Man kan mene hva man vil om The Beatles, men at deres karriere er veldokumentert og kjent for de fleste er vel noe av et understatement.

Mytisk låt
Likevel er det fortsatt mer konfekt igjen i Beatles-skåla, ifølge rapportene fra The Guardian. Den mytiske låta ved navn «Carnival Of Light» skal nemlig få se dagens lys, 41 år etter dens unnfangelse i 1967.

- Ja, den eksisterer. Jeg liker den fordi det er The Beatles «offpiste». Dens tid er kommet, sa Sir Paul til BBC Radio nylig.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

14 minutter lang
«Carnival Of Light» beskrives som et 14 minutter langt avant garde-stykke, og ble spilt inn på samme tid som «Strawberry Fields Forever» og «Penny Lane» i januar 1967.

- Jeg ville ha den med i «Anthology»-serien, men både George og Ringo nektet. De mente det var søppelmusikk, forteller Macca.

Inspirert av Stockhausen
Ifølge McCartney var han inspirert av komponister som John Cage og Karlheinz Stockhausen under jobbingen med «Carnival Of Light». Med andre ord er dette så langt fra «I Want To Hold Your Hand» det går an å komme.

Sir Paul selv gir ut sitt andre album som The Fireman (med Youth fra Killing Joke) neste uke, som også er ventet å vise hans mer eksperimentelle sider.