(Spillmagasinet): Poprockbandet The Beatles trenger ingen nærmere introduksjon. Medlemmene både var og er blant verdens største kjendiser (selv de avdøde), og brorparten av sangene deres er kjempepopulære den dag i dag.

Strålende sanger

Nå har de fått sitt eget spill, uten at noen helt skjønner hvordan «Guitar Hero»- og «Rock Band»-skaperen Harmonix har fått det til. Rettighetshaverne er nemlig kjent for å passe godt på musikkskatten sin, The Beatles er for eksempel ikke tilgjengelig gjennom iTunes eller på Spotify.

«The Beatles: Rock Band» byr på 45 av bandets sanger og samtlige er knallgodt håndverk. Uansett instrument og vanskelighetsgrad er notene godt lagt opp og sangene artige å spille. På grunn av et lavere tempo kommer enkelte «Rock Band»- og «Guitar Hero»-eksperter til å klage på vanskelighetsgraden, men dem om det. Jeg synes spillet både er artig og mer enn utfordrende nok, og i tillegg gjør det at det er lettere så flere kan være med (uten at du må slå på «No fail»).

Se «The Beatles: Rock Band» i aksjon:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Nydelige bakgrunner

Hovedmodusen går denne gangen ut på at du spiller deg gjennom The Beatles sin karriere. Du begynner med å opptre på Cavern Club i Liverpool og deretter går ferden rundt om i verden. Både bakgrunnene, bandmedlemmene og publikum er skikkelig flotte, skaper en strålende atmosfære, er de lekreste i «Rock Band»-serien til nå, og jeg har ennå ikke beskrevet det mest imponerende.

Under tjue av sangene forvandles bakgrunnen til noe Harmonix har valgt å kalle Dreamscapes. Disse psykedeliske fantasiverdenene er rett og slett nydelige og kunne lett gått for å være skikkelige musikkvideoer. Activision og «Guitar Hero» må jobbe hardt for å matche dette.

Artig koring

I tillegg til hovedmodusen kan du blant annet spille enkeltsanger, hele konserter eller kose deg med litt ekstramateriale. Utviklerne forteller både små historier fra The Beatles sin karriere (akkompagnert av bilder), og byr på sjeldne videoklipp, lydopptak og lignende.

Se bildene fra «The Beatles: Rock Band»
(Artikkelen fortsetter under karusellen)

2348

Sammenlignet med «Rock Band 2» byr ikke «The Beatles» på nevneverdig mye nytt hva gjelder spillmoduser og funksjoner, men ett ess har Harmonix trukket ut av ermet. På 27 av sangene kan opptil tre spillere synge sammen, noe som er overraskende utfordrende og ditto artig å få til.

Glade i penger

Jeg har egentlig bare en ting å utsette på spillet, og det er at enkelte klassikere gir inntrykk av å være holdt igjen for så å dukke opp som nedlastbart innhold. For eksempel har både «All You Need Is Love» og «Norwegian Wood» allerede fått en lanseringsdato.

Med så mange strålende sanger er det bare en liten ripe i lakken. «The Beatles: Rock Band» er en profesjonell og stilig produksjon som oser kjærlighet og respekt for kildematerialet. Takket være den strålende grafikken, lyden og atmosfæren føler jeg meg som et medlem av bandet, og den uten unntak gode noteplasseringen i sangene gjør så jeg både har og har hatt det utrolig gøy.