(SIDE2): I vår kåring av The Fab Fours beste låter var det overraskende nok ikke en Lennon/McCartney låt som gikk helt til topps. Derimot stakk yngstemann George Harrison og hans nydelige «Here Comes The Sun» av med seieren.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Les saken: The Beatles' beste

Og selv om det var flust med godbiter å velge i, har vi ikke glemt at selv The Beatles hadde sine svin på skogen. Dette er - uten tvil - de 10 verste låtene verdens beste band lagde i løpet av sin korte, men intense levetid.

Enig i våre valg? Si din mening i kommentarfeltet!

«Maxwell's Silver Hammer»
Denne irriterende svisken fra «Abbey Road» er definitivt ikke blant Maccas største øyeblikk. Ifølge George og John var dette et skoleeksempel på Pauls hang til å skeie ut med «bestemormusikk», og vi er ikke uenige med de to avdøde Beatles-medlemmene her.

«Piggies»
Men Harrison burde kanskje ikke snakke alt for høyt når man lytter til meningsløse «Piggies» fra «White Album». Melodien er trivelig nok, men lite minneverdig. Og teksten (samt gryntene i bakgrunnen) trekker ikke akkurat opp den heller. Produsent George Martin hadde nok rett da han uttalte at «White Album» ville vært mye bedre om man kuttet vekk unødvendige låter som dette.

«Ob-la-di Ob-la-da»
Grøss! Vi vet ikke hva som har bidratt mest til at vi hater denne låta såpass intenst. Musikktimene på barneskolen eller at den var intromusikken til sippeserien «Life Goes On» fra det glade 90-tall. Uansett hvor ironisk og leken denne McCartney-komposisjonen måtte være, kommer vi aldri til å tilgi deg for monsteret du har skapt, Paul...

«What Goes On»
At Ringo Starr ikke akkurat er Caruso er en dårlig skjult hemmelighet. Men da Lennon og McCartney bestemte seg for å gi denne særdeles uoriginale og generiske countrylåta til sin kjære trommeslager på den ellers ganske så perfekte popplata «Rubber Soul», forblir et mysterium. Dersom du vil oppleve sangeren Ringo på sitt beste anbefaler vi heller «With A Little Help From My Friends» eller den akk så sjarmerende «Octopus's Garden» fra «Abbey Road».

Artikkelen fortsetter under bildet

«Love You To»
Huff. Det at George Harrison var en av pionérene hva sitarbruk angår er det liten tvil om. Likevel er vi ganske sikre i vår sak når vi etter drøye 40 år konkluderer med at det indiske instrumentet låt atskillig kulere på Lennons «Norwegian Wood» enn i denne dørgende kjedelige dronelåta fra kanonskiva «Revolver».

«Within You Without You»
Også på «Sgt. Pepper» presterte gutta å la George slippe til med en sitarlåt. Alt som ble skrevet om låta ovenfor, gjelder i grunn også for denne.

«Rocky Racoon»
Ai ai ai. Nok en Paul-flause. Det sies at Macca forsøkte å gjøre litt vennskapelig narr av Bob Dylans «John Wesley Harding»-skive med denne country & western-låta. Men uansett hvor morsomt det muligens var for de involverte, er det ikke like gøy å høre på for oss andre.

«The Word»
Lennons første hovedbidrag på denne skamfulle listen er hentet fra «Rubber Soul». Både musikalsk og tekstmessig er det mest «intellektuelle» medlemmet av The Beatles langt under pari her. Foruten en drivende god basslinje fra Sir Paul of McCartneyshire er dette forglemmelige greier på et ellers flott album.

«One After 909»
Som et slags nostalgisk nikk til sin uskyldige rockefortid ble denne låta inkludert på det ellers så voksne «Let It Be»-albumet. Lennon og McCartney komponerte denne så tidlig som i 1963. De kunne like gjerne latt være å hente den frem fra skapet, spør du oss...

«Revolution 9»
Nærmere avant-garde kom aldri The Beatles, og dette usammenhengende og pretensiøse makkverket (som hovedsakelig var John Lennons idé), er nok til å overbevise oss om at dette er en god ting.

Enig i våre valg? Si din mening i kommentarfeltet!