(SIDE2): I neste ukes episode av The Biggest Loser skal deltakerne lære mer om mat og kalorier, og får derfor møte klinisk ernæringsfysiolog, Anette Skarpaas Ramm.

Ramm jobber mye med overvektige som ønsker å gå ned i vekt, og ønsker derfor å bevisstgjøre deltakerne på akkurat hvor mange kalorier som finnes i fet mat og godteri.

Mat for en hel dag

- Her har vi en godteriskål. Nå skal vi se hvor mye dette tilsvarer i mat, sier Ramm, og setter frem en mellomstor skål med smågodt.

Ernæringsfysiologen tar deretter frem maten man kan spise for samme mengde kalorier:

Havregrynsgrøt med banan og blåbær, kyllingsalat med pasta, kjøtt med brokkolipure og grønnsaker. Altså: Frokost, lunsj og middag.

Men Ramm er ikke ferdig. For i tillegg til disse tre hovedmåltidene, kan man også unne seg flere mindre måltid:

Tomater og sukkererter, et mellommåltid bestående av en Skyr, et eple og noen mandler og kveldsmat: tre knekkebrød med pålegg og en smoothie.

Alt dette har altså samme kalorimengde som en mellomstår skål med smågodt. Deltakerne kan ikke tro det.

Fikk ikke puste

Etter praten med ernæringsfysiologen er deltakerne enda mer motiverte. De vil trene, spise sunt og gå ned i vekt.

Adrian kjører det blå laget stadig hardere. Under intervalltreningen gir flere av deltakerne absolutt alt, noe som ender med at May Jorun Bjølgerud blir hengende ut av vinduet og hive etter pusten.

- Jeg prøver å pushe meg lenger og lenger for hver gang, men jeg får ikke inn nok luft. Det føles som om man puster gjennom et sugerør, der man bare får litt og litt luft, sier May Jorun.

Neste episode av The Biggest Loser Norge ser du på TVNorge, mandag klokken 20.30.

Se det dramatiske klippet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=bepILGkOA46MS1fjevspL2bYmnciU1d4HLAVQ2B_SBTDhXzbORJ_aQz8lMyalpf2yLllQs-hLjzyElNAPA7OakR5efZWpkrvCeje0DEpFJ95lPDp4Z7hP2BojF5pbfYpFUhv0Bx-5ko&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Vil du lese flere saker om helse og trening? Lik oss gjerne på Facebook!

HTML EMBED