Gå til sidens hovedinnhold

Er denne karen sexy?

Det blir sex, dop og galimatias på kinoene denne uken. Se klipp fra ukas premierer.

(SIDE2:) Richard Curtis skrev en rekke store komedier, som «Notting Hill» og «Bridget Jones' dagbok», før han regisserte sin egen «Love Actually».

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Musikk har alltid betydd mye for filmskaperen og nå har han tatt for seg sin store ungdoms kjærlighet - nemlig tiden da diverse piratkanaler som en protest mot det offisielle begynte å sende rock 24 timer i døgnet.

Radio Luxembourg var en slik kanal. I Curtis' film kalles den Radio Rock og sender fra en båt utenfor kysten, for ikke å komme i konflikt med det tradisjonelle BBC som kun sendte to timer rock i uken.

Rhys Ifans, Philip Seymour Hoffman, Kenneth Branagh og flere andre stjerner står i spissen for å fronte sex, dop og ikke minst rock'n roll fra båten, som blir myndighetenes hodepine.

SE VIDEO AV THE BOAT THAT ROCKED

HTML EMBED
video_embed(12256,1);

For kort tid siden kom første del av Benicio del Toro og Steven Soderberghs epos over Ernesto «Che» Guevara. Nå er del to klar for norske kinoer. Del to tar for seg kampene i Bolivia og frem til Ches død.

LES OGSÅ:
Én mann skapte dem alle
Droppet dusjen for Che
Lite engasjerende Che

SE VIDEO AV CHE - GERILJALEDEREN

HTML EMBED
video_embed(12403,1);

Danskene har også sin krig - denne gang spilt ut av «De usynlige»s Trine Dyrholm som vender tilbake fra tjeneste i Afghanistan og Irak. Hun har en mildt sagt ukonvensjonell far som driver lyssky business og handler med horer. Den ene er også hans kjæreste, og når den hjemvendte soldaten blir sjåfør for jentene, finner hun ut at deres opplevelser er mer like enn forskjellige.

SE VIDEO AV LILLE SOLDAT

HTML EMBED
video_embed(12317,1);

Colin Farrell og Edward Norton leder politithrilleren «Pride and Glory» som tar mål av seg å skape et realistisk bilde av politivesenet i New York. Norton, som kommer fra en familie av politimenn, opplever at hans tro på systemet blir satt på en prøve når han settes til å etterforske sin egen svoger, spilt av Colin Farrell.

SE VIDEO AV PRIDE AND GLORY

HTML EMBED
video_embed(12318,1);

Ukas andre skurk heter Jacques Merine (Vincent Cassell). Merine var fransk samfunnsfiende nummer én i nærmere 30 år, før poliitiet skjøt ham på nært hold i 1979. Merine var gangster som skapte en stor myte rundt seg selv, ikke minst etter at han foretok en spektakulær flukt til Canada. Denne filmen forsøker å gi oss et bilde av mannen bak mytebildet.

SE VIDEO AV JACQUES MERINE DEL 1 - INSTINKT FOR MORD

HTML EMBED
video_embed(12404,1);

Kommentarer til denne saken