Gå til sidens hovedinnhold

Kvalme og oppkast under innspillingen

Skuespillerne i «The Boat That Rocked» måtte takle både sjøsyke og landsyke.

(SIDE2:) Richard Curtis gjorde sin regidebut med «Love Actually» i 2003. Tidligere har han produsert og skrevet manus til filmer som «Notting Hill» og «Fire bryllup og en gravferd».

Nå er han klar med sin andre film som regissør, «The Boat That Rocked». Filmen har norsk premiere i helgen.

Radiostasjon på 60-tallet
«The Boat That Rocked» tar for seg en rekke karakterer som jobber i piratradiostasjonen Radio Rock i en båt i Nordsjøen på 1960-tallet. Radiostasjonen sender rock og pop 24 timer i døgnet, og 25 millioner briter hører på dem hver dag.

Om bord på båten møter vi sjefen Quentin (Bill Nighy) og flere av DJ-ene, blant annet den mest populære programlederen The Count (Philip Seymour Hoffman). Da Storbritannias største radioprater Gavin (Rhys Ifans) kommer om bord etter å ha vært på kjøret i USA, oppstår det en konflikt mellom ham og The Count.

I tillegg følger vi ministeren Dormandy (Kenneth Branagh), som vil stoppe piratradioen.

HTML EMBED

Bodde på båten
Det meste av filmen er spilt inn om bord på en båt. Richard Curtis forteller at de bodde på båten også før opptakene begynte.

- Vi tenkte at vi burde øve på å bo på båten. Så vi dro dit og bodde på båten vi skulle filme på i tre dager, før den hadde blitt skikkelig vasket. Så vi plasserte mange veldig duftende stearinlys i hvert rom, men det skjulte egentlig ikke lukten av gulasj, sier han til IndieLondon.co.uk.

Å filme på båten gikk veldig fint.

- De fleste scenene på båten ble spilt inn ved havnen i Weymouth, som ble valgt fordi det var så rolig der, sier Curtis ifølge Blockbuster.co.uk.

HTML EMBED

Farligere enn havet
Men vannet tar ikke hensyn til filminnspillinger, så noen bølger kom det likevel. Ikke alle skuespillerne var like komfortable med det.

- De eneste som ble sjøsyke, var skuespillerne som kom om bord fra små båter. Emma Thompson var veldig dårlig, det samme var Rhys Ifans, sier Curtis til Blockbuster.co.uk.

Ifans, som er kjent fra blant annet «Notting Hill», bekrefter påstanden.

- Settet var mye farligere og mer sjøsykefremkallende enn havet, sier han til Whatsonne.co.uk.

HTML EMBED

- Jeg har vært en pirat
Bill Nighy spilte en avdanka rockestjerne i «Love Actually». Nå skal han spille sjefen for radiostasjonen. Han innrømmer at også han ble kvalm under innspillingen. Men ikke der en skulle tro:

- Den eneste gangen jeg ble kvalm, var i hytta mi i studioet... Ikke på båten i det hele tatt. Fordi studiohytta var i en vanntank som kunne få den til å gå opp og ned. Det gjorde meg dårlig. Men ikke på båten, for jeg har vært en pirat, vet du, sier han til Whatsonne.co.uk, og henviser til rollen i «Pirates of the Caribbean».

Chris O'Dowd, som spiller VJ-en Simon, slet også med kvalme andre steder enn på havet.

- Jeg var litt bekymret for å bli sjøsyk, men om noe så ble jeg landsyk! Da jeg gikk av båten kastet jeg opp i massevis, sier han til DigitalSpy.co.uk.

Torsdag kan du lese Side2s anmeldelse av filmen.

HTML EMBED
video_embed(12256,1);
Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken