Gå til sidens hovedinnhold

- Fiks det selv da

Hvordan ville du reagert dersom verdenskatastrofen inntreffer?

HTML EMBED

(SIDE2): Dersom du er en av få overlevende etter en global katastrofe, hvordan vil du reagere i forsøket på å overleve?

Discoverys nye serie «The Colony» er et kontrollert eksperiment, der det undersøkes hva som skal til for å overleve og komme videre etter en verdensomspennende katastrofe.

Valgets kvaler
I to og en halv måned skal en gruppe på 10 svært forskjellige mennesker leve isolerte i et bymiljø utenfor Los Angeles. De skal arbeide sammen for å gjenskape et beboelig samfunn, men de har verken strøm, innlagt vann eller mulighet til å kommunisere med omverdenen.

For å overleve må gruppen samarbeide og bruke kunnskapen de besitter, i tillegg til de redskapene og forsyningene de kan finne rundt seg.

I kveldens episode jobber gruppen fremdeles med å skaffe strøm - men også mindre, presserende oppgaver begynner å bekymre enkelte av gruppens medlemmer.

- Jeg vil heller ha toalettpapir enn strøm, sier Morgan (23), noe som får Michael (47) til å reagere sterkt.

- Vi er ikke engang ferdige med dritten vi må fikse, og så begynner dere å snakke om dopapir? Vi har ikke strøm, folkens!! sier Michael, som så langt har vært en av gruppas viktigste bidragsytere.

Avhengig av hverandre
Når det i tillegg blir snakk om hvordan gruppen skal organisere vaktordningen, klikker det for han.

- Jeg har ingen utdannelse, jeg kan ikke skrive, kan knapt lese. Men de folkene som kan slikt, virker å vite bedre enn meg hva jeg kan. Men har noe her blitt gjort, uten meg? Så drit i det da, gjør det bedre selv!

Eksperimentet The Colony er laget av eksperter innenfor nasjonal sikkerhet, bygningskonstruksjon og psykologi, og inneholder elementer både fra ekte katastrofer og tenkte modeller av hvordan framtiden kunne sett ut etter et globalt virusutbrudd.

«The Colony» ser du på TLC onsdager klokken 22.00

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

HTML EMBED
Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken