(YEYE): Denne sommeren har været vært bra nok til at de fleste av oss har overlevd sommeren. Men likevel har norske kinoer slått fjorårets rekordtall.

Mamma Mia, for noen tall!
Det er filmer som Mamma Mia, The Dark Knight og Kung Fu Panda som har sugd til seg publikum i de varme sommermånedene.

- Det ser ut til at vi nordmenn er i ferd med å få noe mer urbane vaner. Det blir litt vanligere for oss å ta turen på kinoen også om sommeren. Dette er nok også en kombinasjon med at de store amerikanske filmene får premiere i Norge samtidig som i USA, og det gir mye blest om filmene. Det igjen gir flere publikummere, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe, til Yeye.

Det samlede besøket fra 1. juni til og med 11. august var på 2.350.000 mot fjorårets 2.176.000. Samlet så langt i år har det vært nærmere hundre tusen flere kinopublikum enn det var i fjor, viser tall fra bransjeorganisasjonen FILM&KINO.

- Om man ser tilbake på månedene som har vært i år, så har norsk film dominert kinotilbudet og sikret de gode besøkstallene vi ser for senvinteren og våren, sier Langballe.

- Sterk kinohøst
Hun har også tro på at høsten skal bli svært sterk.

- Vi har all grunn til å se lyst på høsten. Særlig fordi det kommer mange norske filmer, men også fordi flere store amerikanske filmer kommer på norske kinolerret i høst. Blant annet kommer det en ny James Bond-film, ny Harry Potter-film og en oppfølger til Arn. Og allerede nå på fredag er det premiere på en Star Wars-film. Så totalt sett ser det ut til å bli en sterk kinohøst, sier Langballe.

LES OGSÅ: Se første klipp fra Max Manus

Blant de norske filmene som har kinopremiere i løpet av andre halvår er Den siste revejakta og Max Manus.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!