The Fireman
Electric Arguments
One Little Indian/Indie Distribution

(SIDE2): The Fireman er Sir Paul McCartney (han fra The Beatles, vet du) og Youth fra Killing Jokes høyt elskede sideprosjekt.

I presseskrivet heter det at deres tredje LP «Electric Arguments» er laget med «fullstendig artistisk og kreativ frihet». Og er det noen som har fortjent en slik lekegrind den siste tiden, så er det Sir Paul.

Men til tross for at man tydelig kan høre mannens lettelse etter en tung periode rundt bruddet med Heather «Mucca» Mills, er det likevel noe som mangler her.

Nøkkelordet er og blir fokus.

Det åpner virkelig bra med «Helter Skelter»-tunge «Nothing Too Much Just Out Of Sight» hvor Macca virkelig får vist at stemmen fortsatt holder mål. Du kan si mye om kvaliteten på mannens soloplater siden tidlig 80-tall, men at han har tatt vare på sine musikalske gaver og evner er det liten tvil om.

Både mer folky låter, rolige pianoballader og arenarock-preget materiale får plass her, og selv om skivas varierte innhold vil glede mange synes jeg det i enkelte tilfeller går på bekostning av Maccas låtskriving og meloditeft.

Men på blant annet den vindskeive countrygospel-låta «Light From Your Lighthouse» og dronete «Lovers In A Dream» får McCartney og Youth sakene virkelig til å svinge. Spesielt sistnevnte er en vinner, hvor The Fireman greier å høres ut slik de beskrives på papiret, nemlig kreativt og fritt.

Likevel blir dette (som blant annet The Beatles' «White Album») en litt for variert affære til at man kan kalle det en real højdare. Foruten de allerede nevnte høydepunktene er og blir dette en plate for spesielt interesserte.