Gå til sidens hovedinnhold

The force is strong in this one

Selv om både George Lucas og hans følgesvenner på dataspillsiden, Lucasarts, har prøvd å ødelegge mest mulig de siste årene for Star Wars-magien klarer de faktisk å trylle fram mer enn Jar Jar Binks. Se bare her.

Jedi Knight-serien har vært relativt atmosfæriske, selv om de fleste har manglet litt på både atmosfære og nyskapning. Nå er det ikke noen stor revolusjon i dette spillet (det bruker den samme motoren som Quake III og som Jedi Knight II: Jedi Outcast brukte), men de har da i hvert fall fått til å fokusere på å lage et morsomt spill.

Du spiller Jaden, en ny jedi-padawan som skal læres opp av Kyle Katarn og Luke Skywalker (spilt av den virkelige Luke Skywalker, yiha - Mark Hammill). Du velger selv om Jaden er menneskelig, alien, kvinnelig eller mannlig og hvordan hun ser ut. Du kan også lage din egen lyssabel, noe du får en forklaring på etterhvert. (Normalt sett lager du en slik sabel i treningen... hvis du er helt lost, og ikke kan alt om jedi-riddere ;-) )

Spillet har en god sentral historie og man velger oppdrag på en ikke-lineær måte, selv om kanskje hele historien er mer lineær enn du aner først. Du reiser over hele galaksen og besøker mange kjente steder fra Star Wars-universet. Muligheten for å styre en AT-ST er også relativt gøy. Og da mener vi relativt på en ironisk måte.

Du starter med flere forskjellige krefter innenfor kraften (hei, det var gøy å skrive), og blir stadig bedre... dette systemet har også blitt mye bedre enn tidligere og lar deg bruke poeng på de kreftene du ønsker skal være ditt hovedfokus.

Greit nok, det finnes spill i sjangeren som ser bedre ut - men har du en litt eldre PC kan du faktisk spille dette spillet. Og når du i tillegg har et actionfylt spill som føles som Star Wars - vel, da klager ikke jeg. Use the Force, Jaden.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken