Påskens store nerdesamling, eller «samling for datafrelste» som nok er en noe mer korrekt definisjon, blir litt av en affære på flere måter.

Arrangementet som samler nærmere 6000 personer fra inn- og utland har markert seg som en av de mest distinke og alternative måtene å bruke påsken på.

Northug kommer
Men selv om ungdommen ikke er ute i skiløypene i påsken, så betyr det ikke at skisport er helt fraværende. Som Spillmagasinet kunne melde onsdag, så kommer Petter Northug til Vikingskipet på Hamar for å konkurrere mot datanerdene. Rått parti skulle en kanskje tro, men det er altså i dataspill - ikke langrennsspurt.

Les også: Petter Northug til The Gathering

Tidligere i år ble det kjent at datasamlingen også vil få en hei-dundranes internettlinje. Viktigskipet vil bli koblet til omverdenen med 30 gigabits internettlinje - eller 30.000 megabit. Til sammenligning har de fleste husstander i Norge med bredbånd et sted mellom 2 og 10 megabit.

Får mye raskere nett
Og i dag slapp arrangørene nok en nyhet: På grunn av den store momskoflikten arrangementet hadde for noen år tilbake, som de til slutt vant, har de blitt sittende igjen med et pent overskudd. Disse pengene har blitt brukt til å kjøpe nytt nettverksutstyr. Det nye utstyret tidobler hastigheten hver enkelt datamaskin får inn på det interne nettverket på The Gathering fra 100 megabit til 1000 megabit.

I teorien betyr det at det er mulig å laste ned 125 megabyte per sekund - eller en full DVD på drøyt et halvt minutt.

- For første gang vil deltakerne få en gigabit-link til datamaskinen sin. Dette kommer spilling og andre nettaktiviteter til gode, sier Simon Eriksen Valvik, presseansvarlig i The Gathering.

Bedre stabilitet
Ifølge Eriksen vil det ikke være selve hastigheten som vil være hovedfordelen med den nye hastigheten. Det nye nettverksutstyret vil gjøre nettverket mer stabilt, og det vil også gjøre det enklere for arrangørene å styre nettet.

- Hele systemet blir fornyet. Som et av verdens største dataparty ønsker vi å ligge et hode foran når det gjelder teknologi, forklarer Eriksen Valvik.

- Ikke for piratkopiering
The Gathering har fått et stempel på seg for å være et mekka for piratkopiering, og med oppgradert hastighet både internt og ut på internett, kan det virke som om det i større grad legges til rette for piratkopiering. Dette er ikke Eriksen Valvik enig i, mye fordi de fleste nå har så rask internettlinje hjemme at de ikke trenger å komme til The Gathering for å piratkopiere hvis en ønsker dette.

- Mange tenker at den eneste grunnen til å øke hastigheten er piratkopiering. Men The Gathering er et av verdens største dataparty, det følger forpliktelser med dette. Vi kan ikke stille med gammel teknologi, verden går videre. Diskusjonen rundt ulovlig fildeling må legges død. Se på Sverige, Dreamhack har 40 gigabit linje, det er ingen diskusjoner om ulovlig fildeling der. Vi kan ikke stoppe teknologien, den går fremover, sier Eriksen Valvik.

Det er spesielt streamingtjenester, for alt fra spill til film til musikk som gjør at kravene skyter til himmels. Kvaliteten på nettvideo har skutt til himmels de siste årene, og det å se på ting i HD anses som en selvfølge. Stabilitet på nettet er også svært viktig for å spille en rekke nye spill, skal vi tro pressesjefen. Årsaken er at mange nye spill krever at du er konstant tilkoblet internett, og da må nettverket være bra for at deltakerne skal være fornøyd.