(SIDE2:) Søndag dukket den første trailerne for «The Girl With The Dragon Tattoo» opp på nettet. Traileren er en såkalt red band-trailer i amerikansk format, som betyr at den inneholder nakenhet, banning og vold.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Finchers univers
Flere nettsider rapporterte om traileren som viser David Finchers måte å se Stieg Larssons første bok på, «Menn som hater kvinner».

Foruten Finchers spesielle filmstil, virker det som om filmen følger ganske nøye i den svenske filmversjonens fotspor. Daniel Craig og Rooney Mara spiller Mikael Blomqvist og Lisbeth Salander, og ingenting tyder på at filmens historie er blitt dempet for å gi den en lavere aldersgrense, slik Sony opprinnelig skal ha ønsket. Mara opptrer toppløs i en scene og Daniel Craig er forslått og blodig i en annen. Vi får også glimt av den mye omtalte voldtektsscenen.

At Sony opprinnelig ønsket en mildere versjon av historien, fortalte den svenske produsenten Søren Stærmose i Yellow Bird selv da han for noen måneder tilbake beskrev diskusjonene med amerikanerne om nyinnspillingene.

Verken Yellow Bird eller David Fincher ønsket å ta bort noe av alvoret og volden i boken og har tydeligvis fått det som de ville.

Ulovlig eller smart reklame?
Traileren som nå er tilgjengelig, blant annet på YouTube, virker imidlertid som den er filmet i en kinosal med håndholdt kamera og dermed altså er sluppet uten Sonys viten og vilje. The Hollywood Reporter spekulerer i om dette virkelig er en glipp eller om det er en veldig smart kampanje fra Sony selv. «The Girl With The Dragon Tattoo» skal etter planen først ha premiere mot juletider.

4286

- Foruten den skjelvende begynnelsen, så er traileren både i kvalitet og lyd svært god og det er ingen bakgrunnsstøy fra publikum, skriver bransjebladet.

Så gjenstår det å se hvor lenge Sony lar traileren leve på YouTube.

HER KAN DU SE TRAILEREN:

HTML EMBED