Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg ville bare gjemt meg og ventet til alle andre var døde

The Hunger Games-skuespillerne mener de ikke ville klart å henge med i det store spillet.

(SIDE2:) I «The Hunger Games»-trilogien møter vi ungdommer som må ta livet av hverandre i håp om å overleve selv - alt som TV-underholdning. Vi har møtt noen av skuespillerne fra filmen.

Yngste vinner

Sam Claflin («The Pillars of the Earth», «Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides», «Snow White and the Huntsman») spiller Finnick - en tidligere vinner av «The Hunger Games» som nå går løs på en ny runde av spillet med optimisme.

- Finnick vant lekene da han var bare 14 år gammel, så han er tidenes yngste vinner. Han har blitt tvunget til å tilpasse seg Capitol for å overleve og å bli noen han ikke er. De har gjort ham til en manipulerende og sjarmerende fyr med høy selvtillit - men egentlig er han bare som en 14-årig, usikker gutt, sier han.

Kontrollert liv

Jena Malone («Donnie Darko», «Cold Mountain», «Stolthet og fordom») spiller Johanna - en tidligere deltaker som er forbannet over at hun blir tvunget til å delta en gang til.

- Som alle de tidligere vinnerne lever hun et strengt kontrollert liv, som en marionett. Hun føler at hun får kontroll selv ved å være sint, å ha rebellen i seg i live. Og hun redder Katniss flere ganger, sier hun.

- Det gjør Finnick også, utbryter Claflin, før de starter en diskusjon om hvem som egentlig redder hovedpersonen flest ganger.

- Vi burde se filmen og telle, sier til slutt Claflin.

Utfordrende tidsforskjell

Malone forteller at dette er hennes første verdensturne, og at hun fortsatt føler at hun lærer hvordan dette fungerer.

- Det er spesielt tidsforskjellen som er en utfordring. Alt hadde vært så mye bedre hvis alle levde i en stor by i fred og kjærlighet. For eksempel Milwaukee, smiler hun.

- Det blir ikke noe bedre. Første gang tenkte jeg også at det var fantastisk moro, men det er tøft, sier Claflin.

Kunne skjedd i virkeligheten

Skuespillerne tror det kunne eksistert et virkelig realityshow hvor folk skulle ta livet av hverandre.

- Når man ser hvor fengselsaktige enkelte realityprogrammer er, kan man ikke se bort fra det. Men jeg håper det ikke skjer, sier Claflin.

Malone trekker fram at det i så fall ikke ville vært noe nytt.

- Det har jo eksistert tidligere - det var det gladiatorene gjorde i antikkens Roma. Gladiatorene var utstøtte folk som døde som underholdning. Folk satt og koste seg og så på at andre ble drept. Vi mennesker har ikke blitt noe bedre eller verre siden det, vi har bare blitt mer siviliserte, sier hun.

Clafin mener at vi allerede lar oss underholde av andre lidelse.

- Jeg har sett noen syke videoer som kompiser har funnet på YouTube, folk som blir truffet av biler, for eksempel, sier han.

- Håper jeg har en mørk side

Hvis de to unge skuespillerne skulle deltatt i Hunger Games i virkeligheten, ville de gitt seg selv dårlige prognoser.

- Jeg håper jeg har en mørk side dypt inni meg, ellers ville det gått galt. Jeg har aldri slått noen og aldri slåss. Jeg har ikke den sinte siden som man trenger i et sånt spill. Jeg tror jeg ville ventet til det bare var én overlevende igjen, og så funnet en måte å drepe ham på som ikke ga meg så dårlig samvittighet, sier han.

Malone ville ikke vært noe tøffere:

- Jeg ville bare gjemt meg og ventet til alle andre var døde, ler hun.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken