Gå til sidens hovedinnhold

Stakk av med førsteplassen

Stor interesse for Katniss Everdeen.

(Side2): Den tredje filmen i serien «Hunger Games» hadde norsk premiere på tirsdag i forrige uke.

Med utsolgt premieredag var det liten tvil om at filmen vekket stor interesse allerede da, men med årets beste åpningshelg slår den alle de tidligere filmene i serien langflate.

Les også: - Vanskelig å bedømme en halv film

Barnefilmer hakk i hæl

«Mockingjay Part 1» åpner altså 10 prosent bedre enn den forrige filmen i samme serie, kalt «Catching Fire».

Med et besøksantall på 102.548 den første helgen, tar den førsteplassen så langt i år, etterfulgt av filmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» med, og «Doktor Proktors prompepulver», basert på en barnebok skrevet av Jo Nesbø.

- Vi hadde selvfølgelig høyre forventninger til åpninghelgen på denne filmen, men dette er bare helt fantastisk! Dette viser at det er den ekstremt høy kjennskap til merkevaren, og at mange har gleder seg til denne filmen, sier markedssjef Catrin Gundersen i Nordisk Film i en pressemelding.

Boka delt i to

Den tredje filmen i serien heter «Mockingjay Part 1», og er den første delen av den siste boka som er skrevet om serien.

I denne filmen befinner Katniss Everdeen, spilt av Jennifer Lawrence, seg i District 13 etter at hun i forrige film ga de årlige lekene det endelige dødsstøtet.

Under president Coins lederskap utnytter Katniss sin nyvunne makt og innflytelse når hun blir nødt til å sloss for å redde Peeta.

Vår anmelder skrev selv at det var vanskelig å gi filmen et rettferdig terningkast, ettersom hun følte hun så en halv film.