(SIDE2): Med TV On The Radios fantastiske «Dear Science» friskt i minne, er det med glede vi mottar deres britiske motsvar i The Invisible.

Ventes store ting
Den Londonbaserte trioen har bygget seg opp en ganske så kraftig «buzz» med sin eksperimentelle, men likevel minimalistiske poprock, og det ventes store ting av bandet i 2009. Innflytelsesrike Time Out kaller sågar The Invisible for «det beste britiske popbandet vi har hørt på veldig lenge» i sitt forrige nummer.

Lytt:The Invisible på Myspace

Som med TV On The Radio er det lett å høre at gutta i The Invisible har eklektiske platesamlinger.

- Jeg liker alt som er bra. Radiohead, tidlig Prince, The Beatles, Sonic Youth, Silver Apples, Chaka Khan. Så jeg er inspirert av det meste, sier vokalist og gitarist Dave Okumu.

Metal og melodrama
På MySpace har gutta klassifisert seg selv som en krysning mellom Black Metal og Melodramatisk Pop, og i en forklarende blogg på nevnte nettsted skriver bandet følgende:

«Vi aner ikke hva noen av disse sjangrene egentlig er, og vi ville vært nærmere om vi beskrev musikken vår som eksperimentell, sjangersprengende spacepop, hvis en sånn kategori eksisterte. Vi ønsker å si unnskyld til eventuelle satanister som ble skuffet når de fant ut at vi ikke lever opp til det som står på siden.»

Bandets debutplate er ventet i løpet av 2009. I mellomtiden kan du kose deg med et konsertopptak av singelen «Monster's Waltz».

Video: The Invisible - «Monster's Waltz» (live)

HTML EMBED

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!