The Killers
Day & Age
Island Records


(SIDE2): The Killers’ hjemby Las Vegas er kanskje roten til bandets lett overdådige og pompøse musikkstil. Men i motsetning til Vegas er bandet slett ingen overkill. De balanserer sin flørt med «Bohemian Rapsody» og Roxy Music selvsikkert og elegant og har skapt en aldri så liten annerledesplate.

På «This is your life» tas vi rett til den afrikanske jungelen med et messende «ao-we, ao-we, ao-we», mens funky «Joy Ride» bringer tankene tilbake til det glade 80-tallet – ikke minst på grunn av den cheesy saksofonen (som for øvrig går igjen på hele albumet) og «Losing Touch» høres ut som noe a-ha kunne gjort.

Ikke så rart egentlig, tøyleløs bruk av synth er den instrumentale hovedingrediensen, krydret med dirrende bass og tung trommeføring. Med fengende, til dels fantastisk gode melodier og luftig vokal er suksessen i boks.

The Killers bryter dessuten opp og varierer «Day & Age», som for eksempel med den enkle pianolåta «A dustland fairytale». Det er slik vi vil ha det! En sikker vinner under juletreet. Med låter som «Human», «Spaceman» og «I can’t Stay» står The Killers’ tredje album for det aller beste innen poprock anno 2008.