(SIDE2): De etter hvert riktig så populære rockerne i The Killers returnerer til Hovefestivalen, bare to år etter sin forrige og foreløpig første opptreden på norsk jord.

«Mind-blowing»
Nyheten ble offentliggjort på bandets egen hjemmeside i dag, mandag, og kommer kanskje ikke som noe overraskelse for den aller ivrigste The Killers-fansen. Til det britiske musikkmagasinet Q uttalte nemlig bandets vokalist Brandon Flowers at Hovefestivalen i 2007 er hans aller beste festivalminne, og karakteriserte opplevelsen som «mind-blowing».

- Sør i Norge går solen bare ned i to timer. Vi spilte sist på hovedscenen og gikk av scenen akkurat i det mørket senket seg. Etter konserten tørket jeg svetten og gikk for å se Bright Eyes omtrent klokken ett om natten – idet sola så vidt begynte å vise seg igjen. Det var en veldig sterk opplevelse, mener han.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Hadde lyst til å komme tilbake
Pressetalsmann for Hove 2009, Gaute Drevdal, sier at The Killers var raske med å ønske seg tilbake til festivalen.

- Det er ingen tvil om at opplevelsen på Hove 2007 gjorde inntrykk og at bandet hadde lyst til å komme tilbake. Siden sist har de gitt ut et knallsterkt album og fått mange nye fans, så det er veldig hyggelig å kunne ønske dem velkommen igjen, sier Drevdal i en pressemelding.

I en kommentar på sin webside sier bandet at de er glade over å kunne annonsere konsert på Hove 09 og at de ser fram til å møte publikum tirsdag 23. juni.

I tillegg til The Killers er også Slipknot offentliggjort som en av hovedartistene under sommerens Hovefestival.