(SIDE2:) Denne uken er Johnny Depp aktuell i storfilmen «The Lone Ranger». Og som så ofte før, ser han slett ikke ut som noen klassisk kjekkas. Tvert imot ...

Depp velger ofte roller hvor han må forandre utseende. Her er noen av dem:

HTML EMBED

«Edward Saksehånd»
For å bli forvandlet til Edward Saksehånd, måtte Depp tilbringe mange timer i sminkestolen.

- Det startet med omtrent tre-tre og en halv time med sminke og hår. Men vi fikk det ned til en time-halvannen. På slutten kunne jeg hjelpe sminkøren med å sette på arr og sånn, sier han til ContractMusic.com.

«Pirates of the Caribbean»
Depp har vært åpen om at han har brukt Rolling Stones-gitarist Keith Richards og tegnefilmfiguren Pepe LePew som inspirasjon for Jack Sparrow.

- Keith har alltid vært en stor helt for meg, og jeg følte at pirater i det 18. århundre var en form for rockestjerner. Hvem er bedre enn Keith Richards til å være din inspirasjon? Pepe LePew - jeg har alltid likt ham, sier han ifølge About.com.

Gulltennene til Jack Sparrow blir festet så godt at Depp ikke kan fjerne dem selv. Han må derfor ha gulltennene under hele innspillingsperioden - og noen uker etterpå, i tilfelle de må gjøre tilleggsopptak.

- Etter tre uker sa de: «Det blir ingen tilleggsopptak». Men da var jeg i Europa, og innså at jeg var 5000 miles unna tannlegen som tok dem på. Du kan ikke bare gå til hvem som helst og si: «Hei, kan du ...». Da vil han bare trekke alle tennene dine, sier Depp til IGN.com.

«Charlie og sjokoladefabrikken»
Utseendet til Willy Wonka skal ha blitt inspirert av Vogue-redaktør Anna Wintour. Ryktene sa at Depp hadde latt seg inspirere av Michael Jackson, men det har han avkreftet.

- Det rare er at det aldri slo meg at det kunne være en forbindelse til Michael Jackson. Det streifet meg aldri. Jeg skjønner det fortsatt ikke helt, sier han til IGN.com.

«Sweeny Todd»
Rollen som den morderiske Sweeny Todd ble inspirert av flere ulike personer.

- Tidlig i prosessen snakket vi om stumfilm. Og kongen av stumfilm, spesielt skrekksjangeren, var Lon Chaney. Så jeg brukte ham som inspirasjon. Og Boris Karloff er et av de klassiske, ikoniske eksemplene på disse monstrene. Det er også Peter Lorre, som jeg elsker. Og når det gjelder lyden, er det vanskelig å si. Iggy Pop, kanskje, sier han til News Blaze.

«Alice in Wonderland»
Depp spilte Mad Hatter i «Alice in Wonderland» i 2010.

- Han er litt sær, men han har mange gjenstander på klærne som er verktøyet til en hattemaker. På første kostymeprøve fant jeg masse rare fingerbøl og viste dem til Johnny. Han tok dem på fingrene og begynte å spille musikk med dem, sier kostymedesigner Colleen Atwood til The Telegraph.

«Dark Shadows»
I denne filmen spiller Depp en vampyr som står opp fra kisten etter 200 år. Han forteller Collider at det ikke bare var morsomt å kle seg ut som Barnabas Collins. De lange neglene var nemlig veldig upraktiske.

- Jeg hadde en trupp med folk som måtte hjelpe meg på do. De har trengt behandling etterpå, men de er ok nå, sier han til Collider.

«The Lone Ranger»
I den premiereklare filmen spiller han indianeren Tonto. Han satt i sminkestolen i opptil to timer hver dag for å forvandles til karakteren.

- Noen ganger bestemte jeg meg for å ikke fjerne det når jeg dro hjem, for å spare tid om morgenen, påstår han i et generisk intervju fra The Walt Disney Company.

Utseendet oppsto etter at Depp så et bilde av kunstneren Kirby Sattler, hvor en indianer har svarte striper nedover ansiktet. En kunstnerisk illusjon var også med på å skape karakteren.

- Like bak krigeren flyr det en kråke, og ved første øyekast trodde jeg kråka var på hodet hans. Den var ikke det, men jeg bestemte at jeg ville ha en død fugl på toppen av hodet, som min sjeleguide. Alle burde prøvde det, forresten, ler han.