Gå til sidens hovedinnhold

Brutal «GTA»-moro!

«The Lost and Damned» byr på mange timer med bunnsolid og voldelig underholdning.

(Spillmagasinet): Actionspillet «Grand Theft Auto IV» er, ihvertfall hvis du spør meg, noe av det beste spillmediet har å by på. Fortellingen om østeuropeiske Nikos ferd gjennom Liberty Citys underverden er intelligent, fengende, morsom og brutal, og byen føles levende og de aller fleste oppdragene er varierte og av ypperste klasse.

Like god historie

Med «The Lost and Damned», den første utvidelsespakken, forteller Rockstar en historie som går parallelt med den i originalen og som holder samme høye nivå. Denne gangen handler det om motorsykkelgjengen «The Lost» og deres kriminelle påfunn. I tillegg sliter gutta med interne stridigheter, den nylig løslatte lederen Billy og hovedpersonen Johnny Klebitz har veldig ulike syn på veien videre.

Selv om utvidelsen foregår samtidig som hovedspillet og ikke inneholder noen nye spillområder (bortsett fra innsiden av enkelte bygninger), føles likevel opplevelsen stort sett ny.

Grunnen er at Rockstar har fokusert på andre deler av byen enn de gjorde i «GTA IV». Jeg trodde at jeg hadde vært overalt i Liberty City, men det viste seg kjapt å være feil.

Glimrende skuespill

Historien fortelles gjennom en rekke mellomsekvenser, og takket være glimrende regi og et fabelaktig figurgalleri er disse enda bedre enn i «GTA IV». Stemmeskuespillerne gjør en strålende jobb, dialogen er velskrevet og figurene er interessante. For eksempel fremstår Klebitz først som en brutal hissigpropp med sans for stygge ord, men etter hvert viser det seg at han har flere sider. Og Billy går de fleste skumle pastorer en høy gang.

For øvrig, hvis du ikke har spilt gjennom originalspillet bør du gjøre det først. «The Lost and Damned» inneholder en hel haug referanser, samt at du møter enkelte kjente figurer og får spille gjennom ”gamle” oppdrag som Klebitz.

Mer actionfylte oppdrag

For å komme deg gjennom utvidelsen må du utføre en rekke gode oppdrag, og på tross av at de fleste går ut på å reise et sted og skyte noen klarer de å være varierte. Både kontekst og åsted skiller seg ofte klart fra hverandre – i ett oppdrag skal du hevne deg på en rivaliserende motorsykkelgjeng gjennom å angripe basen deres, mens du i et annet skal hjelpe noen å rømme fra fengsel.

En ting som skiller oppdragene i «The Lost and Damned» fra de i originalen, er at de i førstnevnte holder et mye høyere tempo og er mer actionfylte. Biljaktene er gjerne både lengre og heftigere, mens skuddvekslingene varer og rekker. Heldigvis blir spillet sjelden kjedelig eller ensformig, utviklerne byr hele tiden på uventede hendelser.

Endelig mellomlagring

I tillegg til historien, som tar en 8-12 timer å spille gjennom, har Rockstar lagt inn litt nytt ekstrainnhold og gjort en del oppgraderinger. Blant annet kan du leke deg med automathagle og granatkaster, kjøre kranbil eller den heftigste tohjulingen i noe «GTA»-spill, utkjempe gjengkriger og delta i motorsykkelløp, og syklene er blitt mye lettere å kontrollere. Akkurat det er spesielt kjekt, du tilbringer nemlig mye tid oppå en.

Se lanseringstraileren til «The Lost and Damned»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(12140,1);

Se flere spillvideoer her

Den viktigste forandringen er likevel at Rockstar endelig har implementert mellomlagring. Der hvor du tidligere måtte spille gjennom hele oppdraget på nytt hvis du døde, kan du nå begynne fra forrige mellomsekvens. Selv om oppdragene i «GTA IV» er artige, er det ikke gøy å gang etter gang måtte gjøre det samme.

Følgefeil

Dessverre har ikke Rockstar rettet opp i alle feilene fra originalspillet, utvidelsen sliter litt med hakking og siktesystemet slår seg fortsatt vrang. Av og til bestemmer det seg for at uskyldige er farligere en fienden ved siden av deg, noe som ofte ender med at du dør.

Et annet minus med «The Lost & Damned» er at det ikke utvider spillet nok, det forteller en ny historie og det er stort sett det. På tross av at opplevelsen føles ny kunne jeg tenkt meg et par nye områder å utforske, noen helt nye typer sideoppdrag også videre.

Likevel, det er bare småplukk og sånt som ødelegger for toppkarakteren. «Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned» byr på en spennende, variert, underholdende og brutal actionopplevelse, og er et must for fansen.

«Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned» er kun tilgjengelig gjennom Xbox Live Marketplace og koster 1600 Microsoftpoeng. Du må ha fullversjonen av «GTA IV» for å kunne spille utvidelsen.

Les mer om spillet på detaljsiden for «GTA IV: The Lost and Damned».

1210

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken