Gå til sidens hovedinnhold

Enda flinkere flinkisband

Dette er en plate du bør sjekke ut.

The Low Frequency In Stereo
Futuro
Rune Grammofon

The Low Frequency In Stereo er ute med sitt fjerde album, og kan se tilbake på gode kritikker, utallige konserter og ikke minst Grammys nominering av «The Last Temptation Of...» som beste rockalbum i 2006.

Er alt dette nytt for deg? Du er ikke alene. The Low Frequency In Stereo går stadig under folks radar. Kanskje er det på grunn av det lange navnet? Eller at de spiller instrumental postrock med lite vokal?

Navnet er kanskje ikke så mye å gjøre med, men bandet synger til stadighet på «Futuro». Og det høres ut som om de ikke har gjort annet siden oppstarten i 2001. Hele besetningen bidrar og legger en ny og naturlig dimensjon til instrumentene - som fremdeles har hovedfokus.

Det er bare å høre på den suggererende introen på åpningssporet «Turnpike» for å forstå hvilket nivå haugesundsbandet ligger på. Det fortsetter utover med fengende riff, dunkende driv, fine melodier, en dæsj 70-tall og en slump støy. «Futuro» avsluttes med en ti minutters mørk grooveaffære med så mange lag at det vanskelig å oppfatte dem alle. Bør bli en suksess på sommerens festivaler.

Bandet har fått to nye medlemmer i Njål Clementsen (gitar, tangenter) og Linn Frøkedal (orgel). Plata er dessuten produsert av Jørgen Træen (Jaga Jazzist, Kaizers, National Bank, Sondre Lerche). La oss håpe samarbeidet fortsetter.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken