Gå til sidens hovedinnhold

Fikk suksess med norske brødre

Oslo-turen til de britiske lørdagsjentene lønte seg.

(SIDE2): I England er det ikke Nicole Scherzinger og hennes kattepusdukker som gjelder om dagen. Den hotteste jentegruppen for britene akkurat nå er deres egne The Saturdays. Kvintetten, som består av Una Healy (27), Rochelle Wiseman (19), Vanessa White (19), Mollie King (21) og Frankie Sandford (19), har ifølge 730.no solgt over 100.000 eksemplarer av sin gulldebut «Chasing Lights».

Dyktige og sexy
Lørdagsjentene kan delvis takke tre musikalske nordmenn for sin suksess. Brødrene David Eriksen (40) og Thomas Eriksen (26) har produsert fire av låtene og skrevet tre av dem sammen med norske, London-baserte Ina Wroldsen (23).

- Dette er fem dyktige, blide, sexy jenter, og vi hadde det veldig gøy i studio, forteller Thomas til 730.

- Uansett hvor mange som hadde kjøpt platen, så har det vært en flott erfaring å få arbeide med The Saturdays. Det er morsomt for meg å lære mer om hvordan den britiske popbransjen jobber. Når det er sagt er det selvfølgelig også stor stas at musikken har fått så god mottakelse og suksess.

SE VIDEOER AV DE FEM JENTENE.

Sounden beskriver han som «ny og fresh» melodiøs pop med electroinspirerte beats. «Chasing Lights» fikk 4. plass på årets beste albumlisten til det populære engelske nettstedet Popjustice.

Istedenfor at Thomas og David dro til London, kom hele gruppen til Oslo i fjor, og til tross for at det ble mest jobbing, rakk de også å skvise inn en liten bytur med middag.

- Det virket som de koste seg i Norge, så vi får håpe de rekker å komme tilbake når de skal lanseres her, sier Thomas, som gjerne gjør flere låter med jentene.

Tidligere i vinter gjorde han ferdig debuten til sin partner Name, som kommer i salg i neste uke, og produsenten avslutter nå innspillingen av Elisabeth Carews album.

ELISABETH CAREW + THOMAS = SANT.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken