Gå til sidens hovedinnhold

Ari Up er død

Johnny Rottens stedatter ble 48 år gammel.

(SIDE2): Ari Up, eller Arianna Foster som hun egentlig heter, fra det britiske punkbandet The Slits er død. Hun ble 48 år gammel, skriver pitchfork.com.

Meldingen om Ari Ups død ble formidlet via John Lydon nettside. Lydon er bedre kjent som Johnny Rotten fra Sex Pistols, og var tidligere gift med Ari Ups mor Nora.

- John og Nora har bedt oss om å la alle få vite at Noras datter Arianna døde i dag etter en tid med alvorlig sykdom. Hun kommer til å bli sterkt savnet.

Pønk
Ari Up startet punkbandet The Slits i 1976 da hun var 14 år gammel, sammen med trommis Palmolive.

Bandet fikk mye oppmerksomhet både på grunn av sin voldsomme stil, musikken som var en blanding av hard pønk og reaggearytmer og fordi bandet i hovedsak var jenter. I 1977 turnerte de blant annet med The Clash, hvis Joe Strummer var den som hadde lært Arianna å spille gitar.

Betydning
I 1979 kom debutskiva «Cut» ut, der jentene var avbildet toppløse og innsmurt i gjørme. I senere tid har albumet fått stor betydning for riot grrrls-bevegelsen og pønken generelt.

I 1981 kom oppfølgerskiva «Return of the Giant Slits», og samme år ble bandet oppløst.

Etter Slits-perioden jobbet Ari Up med flere kjente artister og gjorde også en solokarriere. I 2005 ble Ari Up gjenforent med bassist Tessa Pollitt, noe som resulterte i EP-en «Killer Slits» og den tredje skiva «Trapped Animal» i 2009.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken