(SIDE2): Radiohead har gjort det. Eksentrikeren Anton Newcombe og hans The Brian Jonestown Massacre like så.

Det å gi bort musikken sin online begynner å bli stuerent, og nå følger Billy Corgan og The Smashing Pumpkins den nye trenden, ifølge et blogginnlegg fra hovedpersonen selv.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Gratis opus
I kjent stil annonserer den notorisk produktive Corgan at albumet, som er titulert «Teargarden By Kaleidyscope», vil inneholde hele 44 låter.

«Mitt ønske er å gi ut en sang av gangen. Den første vil være ute rundt Halloween i år, så vil resten følge raskt helt til alle 44 er ute», skriver han.

Og det hele er gratis!

«Gratis betyr gratis. Du må ikke registrere deg eller gi oss epostadressen din. Du kan gå online og velge hvilke sanger du vil ha, og du kan laste de ned så mange ganger du ønsker», fortsetter Corgan.

Fysiske EP-utgivelser
I tillegg til gratisherligheten i cyberspace, vil «Teargarden By Kaleidyscope» også utgis i fysisk format som 11 ulike EPer, med 4 sanger på hver av dem.

Pumpkins-sjefen bedyrer videre at plata vil markere et gjenhør med soundet som gjorde bandet hans til et av 90-tallets mest populære rockegrupper.

«Vi returnerer til våre psykedeliske røtter: Atmosfærisk, melodisk, heavy og vakkert. Jeg blir veldig, veldig glad av tanken på å gi dere ny Smashing Pumpkins-musikk på en unik og spennende måte», avslutter han.