Gå til sidens hovedinnhold

Årets suite er norsk

Stjal førsteplassen under European Hotel Design Awards i London.

(SIDE2): «The Oslo Suite» på Petter Stordalens hotell The Thief på Tjuvholmen ble kåret til årets beste suite under European Hotel Design Awards i London. Det relativt nye hotellet kjempet i konkurransen mot veletablerte og fremste hotellene i Europa.

Tøff konkurranse
Det er aller første gang et norsk hotell vinner denne prisen.

- Vi satt bare og måpte da vi hørte The Thief ble ropt opp. Konkurransen var tøff, og alle de store kjedene, som Starwood, Hyatt, Four Seasons, Hilton og Rezidor var til stede. Selv med 900 gjester og hotellegender som «Studio 54»-grunnlegger Ian Schrager i salen, er jeg sikker på at vi fra The Thief var de aller stolteste. En fantastisk anerkjennelse, sier Anemone Wille Våge i en pressemelding. Hun er ansvarlig interiørdesigner på The Thief.

Stordalen jubler
Design- og arkitekturmagasinet Sleeper Magazine og en jury bestående av 20 fremstående personer innen hotell, design og media kårer hvert år én vinner i 10 ulike hotellkategorier.

- Musikken har Grammy, filmbransjen har Palme D'Or, mat har Bocuse d'Or og hotellbransjen har European Hotel Design Awards. Dette er en vanvittig ære, og at The Thief kan stikke av med en slik pris foran gigantiske hotellsatsinger som Four Seasons George V i Paris og The Wellesley i London, er nesten vanskelig å begripe. Dette setter Tjuvholmen og Oslo på det internasjonale hotellkartet, jubler Petter Stordalen.

Panoramautsikt
«The Oslo Suite» er hotellets 160 kvadratmeter store toppsuite, utsmykket med blant annet flere kunstverk signert Pop Art-legenden sir Peter Blake.

I tillegg har suiten panoramautsikt, egen takterrasse og interiør designet av Anemone Wille Våge. Møblene kommer fra norske og internasjonale toppdesignere som Massimo Castagna, Antonio Citterio, Jonathan Adler og Anne Haavind.

Juryen var tydelig fornøyd med hva de hadde sett, og sier følgende i sin uttalelse:

- The Oslo Suite og The Thief har en fantastisk utsikt over området på Tjuvholmen og Astrup Fearnley Museet. Pop Art-interiøret, inspirert av kunstneren sir Peter Blake, gir en forfriskende tilnærming til en luksussuite som kombinerer komfort i verdensklasse med enestående fjordutsikt.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken