Gå til sidens hovedinnhold

Gikk nesten glipp av premieren

En forvirret GPS lagde problemer før Kristofer Hivjus Hollywood-premiere.

(SIDE2:) Kristofer Hivju er en av mange norske skuespillere som spiller i filmen «The Thing». Mandag deltok han på den storslåtte premieren til filmen i Hollywood sammen med blant annet Marilyn Manson, Eli Roth og Selena Gomez.

Men Hivju risikerte å gå glipp av premieren:

- Kjæresten min Gry (Molvær, journ.anm.) og jeg skulle kjøre egen bil, og på veien ble GPS-en forvirret, så vi mistet nesten premieren. Vi kjørte mot Mulholland Drive, men plutselig kom vi inn på en lang vei og et ukjent strøk. Så plutselig var vi der, sier han til Side2.

- Jeg er kjempestolt
Da de kom fram, ble de møtt av ivrige journalister og fotografer.

- Det var sinnssykt surrealistisk. Jeg gikk fra stasjon til stasjon og alle ropte «Se på meg! Se på meg!» Det var som å stå under en lyskaster, for det var så mye blitz, sier han.

Han har sett filmen flere ganger og er veldig fornøyd.

- Det var jævlig gøy å se filmen. Jeg er kjempestolt, sier han.

Spøkelseshus
Etter filmvisningen var det selvsagt klart for premierefest.

- Det var en kjempefest. Først var det et slags party i en bar, med masse mennesker og mingling, sier han.

Etter dette var det tid for The Thing Simulation - et spøkelseshus som lignet stedene som blir brukt i filmen og hvor skuespillere skulle skremme gjestene.

- Alle karakterene fra filmen var der, og plutselig møtte jeg han som spilte meg. Han ble litt overrasket et par sekunder, men så fortsatte han å skremme oss. Det var helt vanvittig - jeg vet ikke hvor mange hundre meter det var, sier han.

Mange møter
Andre norske navn på rollelisten er Trond Espen Seim, Stig Henrik Hoff, Jørgen Langhelle, Jo Adrian Haavind og Jan Gunnar Røise. Hivju var den eneste norske skuespilleren som var til stede på premieren.

- I utgangspunktet fant de ut at de ikke skulle fly alle bort, siden vi ikke har ekstrem presseverdi der. Så de ville heller ha oss til en pressesamling i Oslo. Men jeg hadde mange møter der, så da passet det fint å komme, sier han.

Da Hivju pratet med Side2 var han på vei til et møte med Jane Jenkins, castingansvarlig for filmer som «Gudfaren 3», «Transformers», «Harry Potter og de vises stein», «Da Vinci-koden», «Beautiful Mind» og «Jurassic Park».

- Jeg har hatt møter hele uka. Jeg har et dansk agentbyrå, Panorama Agency, som er ambisiøse og har mange kontakter, sier han.

Filmen har norsk premiere 28. oktober.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken