Gå til sidens hovedinnhold

Skal skape skrekk i Hollywood

Han holdt på å få rolle i «True Blood», nå blir Kristoffer Hivju polforsker i skrekkfilmen «The Thing».

(SIDE2:) Det er allerede kjent at Trond Espen Seim, Jan Gunnar Røise, Stig Henrik Hoff, Jørgen Langhelle, Jo Adrian Haavind og Dennis Storhøi skal spille i den nye versjonen av skrekklassikeren «The Thing». Det er den største norske skuespillerbesetningen i en stor hollywoodfilm noensinne.

LES MER: Nå tar de Hollywood

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Men helt utenom den vanlige castingrunden har skuespilleren Kristofer Hivju (31) også bitt en del av det norske polforskerteamet. Til daglig er han skuespiller ved Trøndelag Teater der han har spilt i en rekke varierte roller fra «Kong Lear» til «Kristin Lavransdatter».

Kontaktet av dansk agent
- Jeg er jo stasjonert i Trondheim så jeg ble ikke innkalt til audition. Det var den danske agenten Lene Seested som tok kontakt, og sendte inn min audition på tape, forteller Kristofer Hivju til Side2. Ut fra tapen ble han så plukket til rollen som polforsker «Jonas».

Det er ikke første gang Hivju har vært i kontakt med Hollywood. Da «True Blood» skulle besettes med vikingevampyrer, gjorde HBO et storsøk i Skandinavia. Kristofer Hivju var en av tre som var med i sluttløpet. Som «alle» nå vet, gikk den rollen til Alexander Skarsgård.

Anerkjent av Scott og Nolan
I 2009 vant også kortfilmen «Flax», som Kristofer skrev og spilte i og som Bård Ivar Engelsås regisserte, pris for beste film ved filmfestivalen I’ve Seen Films i Milano.

I juryen satt blant andre Ridley Scott, Roberto Rodriguez og Christopher Nolan. Kristofer Hivju ble også nominert til prisen for beste skuespiller. Han vet ikke, men antar at anerkjennelsen derfra antakelig kan ha gjort utslag da «Jonas» skulle besettes i «The Thing».

Den voldsomt sterke norske skuespillerbesetningen i «The Thing» har vakt oppsikt utenfor Norges grenser, og flere filmsider på nettet som Empire Online og Shock til You Drop kaller castingen imponerende.

De amerikanske forskerne spilles av Mary Elizabeth Winstead fra Quentin Tarantinos «Death Proof» og Joel Edgerton.

Større del av filmen
Det er laget to versjoner av «The Thing». John Carpenters versjon baserer seg på filmen fra 1951 «The Thing from Another World». I den originale versjonen oppdager noen amerikanske forskere at det har skjedd mystiske ting på en norsk forskerstasjon i Arktis der alle forskerne er døde. I den nye versjonen sees historien fra de norske forskernes side.

Den norske delen utgjør med andre ord bare opptakten til historien i de to første filmene, men i den nye versjonen av filmen skal de norske polforskerne være en langt mer integrert del av hele handlingen.

- Men en film er ikke ferdig før den er ferdig. Det er ingen som helt vet resultatet før klippen er gjort, sier Hivju.

Filmen regisseres av Matthijs Van Heijningen og manusforfatterne er Ronald D. Moore og Eric Heisseren som har forfattet TV-serien «Battlestar Galactica».

Allerede søndag setter Kristofer Hivju seg på flyet til Toronto der filmen skal spilles inn. Tre måneder skal han og de andre skuespillerne bruke på innspillingen. Dialogen blir dermed både på norsk og engelsk. Det siste er ikke noe problem for Hivju som har storparten av sin utdannelse ved Det statlige russiske akademi for teaterkunst (GITIS) i Danmark.

Stor fan
- Jeg er en stor fan av den opprinnelige filmen, og har både sett den og sikret meg boka. Nå skal jeg også snart hente versjonen fra 1951, ler Kristofer Hivju.

- Jeg har vært begeistret for film siden jeg som 10-åring satt på min fars fang og så amerikanske voldsfilmer, sier Hivju. (Hans far er skuespilleren Erik Hivju, red anm.) Å gjøre amerikansk film har jo vært en slags urealistisk drøm, og jeg har aldri dratt til Hollywood for å forsøke meg. Men jeg er veldig begeistret for film generelt. For meg er det den ultimate naturalismen. Du kan ikke lyve, sier Kristofer Hivju.

Kommentarer til denne saken