Gå til sidens hovedinnhold

Utseendet er ikke alt

Lekre kostymer, lekre Venezia. Ikke fullt så elegant komedie.

The Tourist - USA/ITALIA 2010. Regi: Florian Henckel von Donnersmarck. Med: Angelina Jolie, Paul Bettany, Rufus Sewell, Timothy Dalton, Ralf Moeller, Raoul Bova.

Aldersgrense: 11 år

Scotland Yards innbitte etterforsker (Paul Bettany) og Interpol forfølger den überelegante kvinnen Elise (Angelina Jolie) hvor enn hun går. Årsaken er at hun er bindeleddet til en av Europas største svindlere, Pearce, en mann som har forsvunnet fra jordens overflate.

LES ALLE SIDE2s FILMANMELDELSER HER

Elise er fullstendig klar over at hun blir forfulgt. Når hun så entrer toget til Venezia, finner hun ut at hun skal kapre den tilforlatelige læreren Frank (Johnny Depp), en mann som blir viklet inn i mer enn han kunne tro var mulig.

Vi følger dermed turisten Depp på en vill ferd gjennom vakre Venezia i lettere komiske vendinger når læreren fra USA får litt vel mye å bryne seg på, ikke minst den fantastiske kvinnen.

Men det hele føles en smule hult. Angelina Jolie er kjølig og viser seg i den ene lekre kreasjonen etter den andre, men særlig engasjert i det som skjer virker hun aldri. Og enkelte scener der hun skal ha en dyrisk sensuell kraft på Depps rollefigur faller på steingrunn. Heller ikke Depp virker synlig lidenskapelig overfor denne kvinnen som han etter hvert ønsker å gjøre alt for.

Det er det «The Tourist»s store problem. Filmen er et stjerneeksempel på at to store navn, begge kjent som to svært attraktive mennesker, nødvendigvis ikke får til kjemien på lerretet. Og da hjelper det ikke om manuset til har navn som regissør Floran Henckel von Donnersmarck («De andres liv») og Julian Fellowes («Gosford Park, Dontown Abbey») påskrevet.

Historien er både fantasifull og full av vendinger. Og selv om du ikke tror på alt, så er det florlett festlig nok. Men sjansen for at du blir mer grepet av Venezia enn Depp og Jolie er stor her. Forsøket på å skape en film i gammel hollywoodstil er tydelig og har du ikke høye krav til annet enn ren underholdning, så er det klart at du kan hygge deg med denne.

Men førsteprisen går både til Venezia og John Seale, filmfotografen som faktisk gjør hele denne litt kantete historien verdt å skue.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken