(Spill): Actionspillet «The Wheelman» begynte antakeligvis som et forsøk på å lage en konkurrent til «Grand Theft Auto». Grunnmuren er nemlig på plass – du får leke deg i en forminsket og åpen utgave av Barcelona, kan kjøre drosje og utføre diverse andre sideoppdrag, og spillet byr på en historie proppfull av gangstere, skyting og heftig bilkjøring.

Store svakheter

Dessverre tar det ikke lang tid før spillet slår sprekker. Omgivelsene er tilnærmet helt døde, historien om undercoversjåføren Milo Burik (spilt av Vin Diesel) kjedelig og forutsigbar, figurene du møter daffe og hovedpersonen fullstendig uinteressant. Vin Diesel fremfører den teite dialogen med omtrent like mye innlevelse som en murstein.

Oppdragene som foregår til fots holder samme lave nivå. Selv Nico Bellic fra «GTA IV» er rene ballettdanseren sammenlignet med Burik. Sistnevnte er tungvinn og utrolig lite elegant å styre.

Litt artig bilkjøring

Biloppdragene, som det heldigvis er flest av, er bedre. I starten sørger den gode kjøremodellen for mye moro, du slenger deg rundt Barcelonas smale gater som om du aldri skulle gjort annet. I tillegg kan hovedpersonen et par triks som gjør bilkampene artigere enn hos konkurrentene.

Ved hjelp av høyre styrespak kan du kaste bilen din til siden eller fremover, og på den måten enten angripe eller forsvare deg mot fiendene (som kan gjøre det samme). Etter hvert blir motstanderne krevende og kampene både utfordrende og underholdende. Burik kan for øvrig også fyre av noen ekstra kraftige skudd mot andre kjøretøy, både de som kommer foran og bak.

Ensformig

Uheldigvis skiller ikke oppdragene seg nok fra hverandre og «The Wheelman» blir etterhvert forferdelig ensformig. Kombinert med en grafikk som hører hjemme på PS2, elendig musikk og alle de andre minusene, gjør det så du bør holde deg langt unna dette spillet.

Les mer om spillet på detaljsiden for «The Wheelman».

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.