The Brian Jonestown Massacre
Hove, Amfiscenen

LES OGSÅ: Full trøkk på Hovefestivalen

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fansen til Brian Jonestown Massacre kan deles inn i to: de som liker musikken og de som har sett DIG!, den beste rockedokumentaren på denne siden av årtusenet.

Dop
Det var gjennom den primus motor og bandets suverene over- og skrullehode Anton Alfred Newcombe (40) for alvor ble kjent for verden med sine absurde utbrudd på scenen, horrible behandling bandmedlemmer og lemfeldige forhold til dop.

På Hovefestivalens Amfiscene kom han tilsynelatende like nedsylta i medikamenter som vanlig, bare overgått av bandets tamburinist Joel Gion, som etter noen års pause har blitt tatt inn i varmen igjen.

Eller varme og varme. Newcombe viste sin sedvanlige kjølige skulder også på Hove.

Tradisjon
Det gikk ut over trommisen. Halvveis ut i settet fikk han sin tilmålte tid med alvorsord om et og annet han tydeligvis hadde gjort feil med stikkene.

Før det hadde Newcombe vist seg fra en aldeles strålende side. Bandet kan sin syrerock og tåka etter Velvet Underground og My Bloody Valentine ble smurt tykt ut over hipsterne som hadde tatt turen.

Han virket i godt humør også, selv om snøvlingen innimellom vitnet om en mann ganske blottet for vater. Og slik skal det da også være.

Takk...
Men så var det denne feilen da som trommeslageren åpenbart hadde gjort. Newcombe surnet tydelig til, og pausene ble etter hvert like lange som låtene.

Og det var nok dessverre dette noen av de fremmøtte hadde kommet for å se. Aller helst hadde de nok ønsket seg en real nevekamp, men Newcombe holdt seg heldigvis såpass i skinnet.

Sur var han, dog. Ikke ofte man ser gitarteknikeren gå fram og unnskyldende takke publikum til slutt.