Gå til sidens hovedinnhold

- Heaths to ansikter

- Heath var som person fullstendig motsatt av Jokeren som han spilte, sier regissør Chris Nolan. Se klipp fra «The Dark Knight».

(SIDE2): Søndag ble «The Dark Knight» vist for filmfolk og presse i Los Angeles. Mange har allerede kalt rollen som Jokeren for avdøde Heath Ledgers beste rolle.

- Ekstremt tilfredstillende
- Jeg finner det ekstremt tilfredstillende å se ham spille Jokeren for rollen er så forskjellig fra den personen han var. Faktisk helt stikk motsatt. Heath var en fantastisk, snill og fornuftig person, sier Christopher Nolan som har dedikert den siste Batman-filmen til den avdøde skuespilleren.

- Det er bemerkelsesverdig når du ser en skuespiller skape noe så utenfor ham selv. Samtidig virker rolletolkningen så sann, og det er det som er så skremmende, sier han.

Les de første kritikkene:

- Ledgers beste opptreden

Det er blitt spekulert i om den mentale påkjenningen i å spille den onde Jokeren, ble for mye for Ledger. Ledger selv sa at både rollen som Jokeren og rollen som Bob Dylan i «I'm Not There» var vanskelige å gjennomføre.

Påvirkes av hans død
Han var også kjent for å holde seg helt til sin rollefigur så lenge han var på settet. Da ønsket han ikke å snakke med utenforstående.

Christian Bale, som spiller Batman, sier at alle skuespillerne var i rollefiguren sin hele tiden.

- Men med en gang han fikk av seg masken, var han Heath, sier Bale

Sandy Cohen, som jobber for Associated Press, sier at Heath Ledgers død både har og ikke har betydning for den nye filmen.

- Du kan ikke se «The Dark Knight» uten å tenke på at det er Heath Ledger som døde så tragisk altfor ung. Samtidig så overgår innsatsen hans i filmen alt du hadde tenkt før du gikk inn i kinosalen. Han stjeler showet her. Han er helt djevelsk. Han Joker er noe vi ikke har sett før, sier hun.

SE DARK KNIGHT-TEAMET HYLLE HEATH HER

250187

Kommentarer til denne saken