Gå til sidens hovedinnhold

En overdose Fernet

Bli høy på The Fernets’ gladpop, eller la være...

The Fernets
The Fernets
See Line/Universal

For et par år siden fikk undertegnede en CD-R plate stukket i hånden med et Tromsø-band som kalte seg The Fernets. På den hjemmesnekrede demoen var det tre ganske fengende poplåter.

Bandet vant senere Zoom finalen sammen med Heroes & Zeros og den ene låta på demoen, «I Got No Time», havnet på NRK P3s spillelister. De to øvrige låtene, «Let The Sunshine In» og «That’s What I Say», har blitt med på The Fernets’ selvtitulerte debutalbum. Et album som for øvrig har blitt produsert av Cato Thomassen fra Cato Salsa Experience.

Førstesingelen «Life Was Gonna Be So Easy» er en gladlåt fra start til slutt. Her er det først og fremst den smådeilige bassen som bærer låta fram. Låta er veldig representativ for den skranglete og optimistiske popmusikken The Fernets serverer på sitt debutalbum. Åpningssporet «You Misunderstood» er et par minutter for lang. Sammen med «I’ll Be Your Sky Tonight» og førstesingelen utgjør den likevel en av albumets tre beste låter.

Det er ingen tvil om at de har referanselisten sin i orden, og de har selv vist til 60-tallet som deres store tiår når det gjelder inspirasjonskilder. Jo da, det lukter Rolling Stones og The Kinks her. Det kan også minne om nyere band som Franz Ferdinand, The Hives og The Strokes. De har alle samme referanser i bagasjen. The Fernets kjører på med uptempo og melodiøse låter, men flertallet blir dessverre tamme og uinteressante. Det blir også i overkant mye koring med fyllord som «yeah yeah yeah» og «he-he-hey».

The Fernets byr opp til dans på hvert og et av sporene, men det er ikke alltid dansefoten lar rikke på seg. Det blir mye likt, og det sliter litt både på tålmodighet og i øreganger. Det er ikke en musikalsk kjempeoverraskelse vi står ovenfor her med andre ord. Mye av dette har man hørt gjort bedre før.

Flere musikkanmeldelser

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien