Gå til sidens hovedinnhold

Giertsen blir søkkrik

Den kjente komikeren gjør kjempegevinst, og det drypper på kompisen Fredrik Skavlan.

Komiker og underholdningsmann Thomas Giertsen har solgt sitt eget produksjonsselskap, og blitt rik.

Ifølge Finansavisen har Giertsen solgt 51 prosent av aksjene i pengemaskinen Feelgood Scene Film og TV, hvor han er storaksjonær. Prisen på halvparten av aksjene er 21 millioner kroner. Kjøperen er Sony Music i Norge.

- Personlig er det jo litt gøy å få drive et selskap sammen med dem som laget den første gule Walkmanen jeg kjøpte, sier komiker Thomas Giertsen til Finansavisen.

Får mellom 15 og 16 mill.
Giertsen har i fem år vært storaksjonær i Feelgood Scene Film og TV. Selskapet har utviklet seg til å være en pengemaskin for eierne, og inntektene i fjor var på 42 millioner kroner.

Giertsen vil med eierandelen på 74 prosent få mellom 15 og 16 millioner kroner. Fetter og styreformann Eilert Giertsen Hanoa vil få anslagsvis to millioner, talkshowkonge Fredrik Skavlan én million og komiker Atle Antonsen litt under en halv million. Skavlan & Co. er mindre aksjonærer i selskapet til Giertsen.

- Med Sony Music som ny hovedaksjonær har vi mulighet til å løfte Feelgood til et nytt nivå, både når det gjelder konsepter, struktur og distribusjon. Men aller viktigst for oss er det kreative som vi fortsatt vil ha fokus på, sier Giertsen i en kommentar til Finansavisen.

Ute av rampelyset
Giertsen ble først kjent for det norske folk gjennom Torsdagsklubben og Mandagsklubben på TV2 og TVNorge. De siste årene har han ikke vært like mye i rampelyset som tidligere.

De siste årene har han konsentrert virksomheten sin rundt produksjonsselskapet Feelgood Scene, Film & TV A/S. Nå høster han altså gevinsten.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken