Gå til sidens hovedinnhold

Thon-direktør tiltalt for heleri

Over 400.000 kroner skal direktøren ha mottatt svart.

En hotelldirektør i Thon-gruppen er sammen med det gjeldende hotellets forretningsadvokat tiltalt for å ha mottatt betaling md penger som stammer fra kriminellvirksomhet, skriver Aftenposten.

Avisen henviser til tiltalen som sier at 430.000 kroner de to skal ha mottatt i som betaling skal stamme fra straffbare handlinger.

Hotelldirektøren som jobber i Thon-gruppen og forretningsadvokaten er tiltalt for å ha mottatt 430.000 kroner i svart betaling.

- Hotellet har ikke gjort annet enn å be sin forretningsadvokat sørge for å få innbetalt skyldig husleie i henhold til en lovlig leiekontrakt. Jeg kan ikke i min villeste fantasi se hva min klient skulle gjort annerledes, sier advokat John Christian Elden, hotelldirektørens forsvarer til Aftenposten.no.

Forsvarer for forretningsadvokaten, Peter S. Nørgaard, ser tiltalen som komplett uforståelig, alvorlig og som en uberettiget anklage.

John Christian Elden ser paralleller til saken mot advokat Morten Furuholmen, som i høyesterett fikk Furuholmen nylig stadfestet en dom på seks måneders fengsel for grovt heleri. Sammen med advokatkollega Rune Berg ble Furuholmen dømt for å ha bistått David Toska i forsøk på innkreving av fem millioner kroner utlånt til Thomas Øye.

Ifølge Aftenposten.no omfatter tiltalen mot forretningsadvokaten også falsk forklaring overfor næringsetaten i Oslo kommune. Hotelldirektøren er tiltalt for medvirkning til dette.

I søknadsskjemaer til næringsetaten om serverings- og skjenkebevilling skal en og samme person ha blitt oppgitt som eier av to utesteder i Oslo der lokalene eies av Thon-gruppen. Påtalemyndigheten mener imidlertid at andre personer var de reelle eierne av de to utestedene.

Les flere saker på NA24

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken