Gå til sidens hovedinnhold

Thon slakter lederlønninger

- Tjener du fem til ti millioner, har du så mange egne penger å passe på at du gjør en dårligere jobb, mener milliardæren.

Olav Thon går hardt ut mot de statseide selskapenes lederlønninger.

VG har de siste dagene omtalt lønnen til toppsjefene i børsnoterte selskaper. Blant selskapene der staten er største eier, har lønnsutviklingen vært kraftig. Telenor-direktør Jon Baksaas fikk til sammen 18,4 millioner kroner i lønn og frynsegoder i fjor, mens Statoils Helge Lund fikk 11 millioner.

På klar bunnplassering blant børsens 25 største selskaper er Dag Tangevald-Jensen, administrerende direktør i Olav Thon eiendomsselskap. Inkludert styrehonorarer i Thon-konsernet har han rundt to millioner kroner i året. Det bør være maks, er Thons filosofi.

- Når du har en lønn på et slikt nivå, kan ikke jeg se at lønnen avgjør om du får flinke folk eller ikke. Det er veldig lett å gjøre en dårligere jobb når du i tillegg må ha fokus på å forvalte alle pengene dine, sier han til VG.

Olav Thon troner på andreplass over Kapitals liste over Norges rikeste, med anslått formue på 21,3 milliarder kroner. Kun slått av utflaggede John Fredriksen.

Han understreker at han har respekt for Helge Lund, men betegner lønnsnivået hans som «bare tull».

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken