DUBLIN (SIDE3): - Jeg ville ikke gått glipp av norgesmesterskapet for alt i verden, forteller Thor «Gudfaren» Hansen til Side3 der han sitter med kaffekoppen i hånden.

Det er en regntung dag i Dublin og vi er kommet til det norske mesterskapet i pokers tredje siste dag.

Hansen har tatt seg tid til Side3 for en prat om poker, kreften og norsk pokerfremtid.

- For meg er det å være her på NM og oppleve miljøet, bli kjent med så mange unge og gode pokerspillere helt fenomenalt. Jeg har virkelig kost meg, Som vanlig, sier Thor «Gudfaren» Hansen til Side3.

Levende legende

Det er vanskelig å kunne beskrive legenden Thor Hansens sjarm, karisma og årvåken het for dem rundt seg.

Den må bare oppleves.

To minutter med Thor og han er som en venn du har kjent hele livet.

Han er en mann som tar seg tid til å prate med alle, og alle vil prate med Thor.

- Dette pleide å være et større problem når jeg var ute på byen med 10-11 mann og alle ville spandere en drink på meg. Å si nei var det ikke snakk om, så jeg endte jo alltid opp med altfor elleve runder og ble jo aldri ferdig, forteller legenden lattermildt.

- Men i disse dager er jeg sjeldent ute på byen, forteller Thor.

For sjokket var stort i det norske miljøet da det ble kjent at Hansen var blitt diagnostisert med uhelbredelig tykktarmskreft to år tilbake.

Et langt liv rundt filtduken med store premiepotter vunnet og tapt, gjorde at det var lite midler som var blitt spart opp, og i helseforsikringens hjemland, USA, var det liten hjelp å få på sykehusene med tom bankkonto.

Men med hjelp fra blant annet pokerproff Andreas Høivold og NM-general, Frode Fagerli, ble en kronerulling igangsatt i det norske pokermiljøet og donasjonene som kom inn sørget for at Hansen kunne komme seg hjem til moderlandet og motta behandling mot sykdommen.

- Legene ga meg jo egentlig kort levetid da jeg ble diagnosert, men jeg har heldigvis reagert godt på cellegiften, så vi får se hvordan det vil gå fremover. De har kjørt på noe fryktelig med cellegiften, så nå skal jeg ha en liten pause når jeg kommer hjem igjen. Jeg vil jo aldri bli frisk, men prøver å holde det i sjakk ved å spise riktig og mosjonere... men herregud, jeg driter i det. Vi får ta en dag av gangen, sier legenden åpenhjertig til Side3.

Verdensmester

Thor Hansen bragder og status i det norske og internasjonale pokermiljøet er helt unik og viden kjent, og det er ikke uten grunn han har fått kallenavnet «Gudfaren».

Bare for å oppsummere kort; Thor har vunnet verdensmesterskapet i poker to ganger, europamesterskapet en gang og i september 2012 vant han sin foreløpig siste store turnering, da han stakk av med premiepotten i WCOOP (World Championship of Online Poker) i pokerspillet «7-Card Stud».

Per 2012 hadde Hansen også spilt seg til pengepremie i WSOP (World Series Of Poker) over 46 ganger. Dette er det kun 17 andre spillere i verden som har klart tidligere.

I tillegg kan man legge til utallige andre turneringer, i både offentlige og private lag.

Det er litt av et liv du har levd.

- Ja, det kan man si. Poker har gitt meg så utrolig mye og latt meg oppleve så mange ting.

Er det noe du ser tilbake på nå som du skulle ha gjort annerledes?

- Egentlig ikke. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke har spart opp litt penger til kona. Hun er jo noen år yngre og vil jo overleve meg, så det hadde vært fint å ha noe å etterlate seg når jeg er borte. Men for min egen del har jeg fått sett, opplevd og møtt for mange fantastiske steder og mennesker gjennom mitt liv til å kunne si at jeg angrer på noe, slår Hansen fast.

Du har jo aldri lagt skjul på din spillegalskap. Hvordan takler du dette nå som du har blitt diagnoisert med kreft?

- Jeg har jo alltid vært spillegal og har heller aldri lagt skjul på det, men for meg har aldri det vært et problem i forhold til poker. Poker har alltid bare vært en jobb for meg. Det er annen faenskap jeg har brukt pengene på, men etter jeg ble syk har denne trangen til å spille dempet seg. Spillesykdommen forsvant med den nye sykdommen. Det er akkurat som kreften har tatt over for spillegalskapen.

Ordene hos legenden kommer ikke like lett som tidligere. Hansen, som kun gikk under navnet Thor «Handsome» mellom dealerne da han flyttet til Las Vegas på slutten har 80-tallet, forteller at cellegiften gjør det til tider vanskelig å få sagt det han vil si.

- Det er gode og dårlige dager. Ordene er der, men de vil bare ikke ut. Du får bare holde ut med meg, smiler han.

Sykdommen til tross, Hansen beviste nok en gang at han er en kraft å regne med rundt pokerbordet, da han tidligere denne uken holdt på å ta sin første norgesmester-tittel i H.O.R.S.E.

Dessverre ble motstander Tarjei Forus for sterk og Thor måtte til slutt se seg slått. Dette er andre gang «Gudfaren» har spilt seg fram til en finale i H.O.R.S.E. og mange ønsket at legenden skulle stikke av med tittelen, i noe som kan være hans siste mesterskap.

Fremtiden er sikret.

Til tross for at «Gudfaren» har en usikker fremtid i møte, ser han positivt på den norske pokerfremtiden.

- Det viktigste nå er å få legalisert spillet i Norge. Hadde politikerne bare visst hvilken fantastisk gjeng som eksisterer i det norske pokermiljøet, så hadde de kanskje fått øynene opp. Det er jo bare kremen av kremen her. Problemet er bare at det er så utrolig mye dobbeltmoral blant norske politikere og Norsk Tipping er jo kanskje Norges største banditter. All reklamen deres er jo falsk. De stjeler jo regelrett penger fra folk. Ta «Lyntoto» for eksempel. Jeg har spilt på hest i mange år, og det verste jeg ser er ttter løp der de reklamerer med at noen stakk av med en megapremie etter å ha levert en «lynbong». Det de ikke forteller deg er jo at på alle de tusen ferdigbongene de selger, så må det jo eksistere en med de rette kombinasjonene så noen må vinne. Hest er ikke så vanskelig om du lager flere tusen kombinasjoner. En må treffe, sant. Det er jo bare juks og fanteri, forteller en oppgitt «Gudfar» til Side3.

- Så det viktigste for norsk poker er at vi får kastet den regjeringen som sitter nå. Ja, kanskje vi får en endring allerede nå til høsten. Flere av de yngre politikerne er jo med oss og skjønner at det er ren idioti å forby poker i Norge. Lotto og Keno er jo enda mer sjansespill enn poker noen gang vil være. Poker er jo til og med ansett som en OL-gren under kategorien tankespill, så argumentene til politikerne holder jo ikke vann, slår legenden fast.

Hvordan er nivået på de norske pokerspillerne?

- Norge har flere gode spillere og mange av dem er i verdensklasse, så jeg frykter ikke for norsk pokerfremtid.

Jeg tipper vi har rundt 20-30 spillere som holder høy, høy klasse. Problemet er heller at det er så mange som spiller på verdensbasis, så det er tøft å holde seg i toppen jevnt. Det er en hauge med unge og veldig gode spillere.

Vil Norge noen gang oppleve en «ny» Thor Hansen?

- Ja, absolutt og det kommer til å bli mange av dem for de alle vil jo være gamle samtidig, forteller han lattermildt.

Legendestatus

Hansens posisjon i det norske pokermiljøet ble hedret tidligere denne uken, da man tok seg en kort pause i NM-turneringens «Main Event» og H.O.R.S.E.-finale (hvor Hansen satt) for å tildele og innlemme legenden i Norsk Pokerforbunds «Hall of Fame».

- Det var fantastisk og veldig sterkt, forteller Thor til Side3.

Sammen med Frode Fagerli og Annette Oberstad ble de de tre første som får en plass i æreshallen til det nystiftede forbundet.

Hansen skulle også motta sitt fjerde armbånd for seieren i WCOOP, men logistikkproblemer gjorde at det graverte smykket, som er et bevis på pokerspillerens verdensmester-tittel, ikke hadde ankommet den irske hovedstaden i tide.

- Det er synd, men jeg får bare få de når jeg kommer tilbake til Oslo, sier den alltid blide legenden.

I stedet for seremoni og utmerkelse ble det en times kaffeslabberas der Hansen villig vekk delte sine erfaringer og råd med de mange yngre pokerspillerne som hadde tatt turen innom.

- Jeg synes det er utrolig hyggelig å kunne gi noe tilbake til miljøet som har gitt meg så utrolig mye glede i så mange år.

I den timeslange kaffepraten dukket det også opp en rekke røverhistorier om den gamle ringriven, men det er spesielt en historie som har fulgt Hansen gjennom hele hans pokerkarriere.

Thor Hansen skulle delta i den første TV-sendte pokerfinalen i USA en gang på tidlig 90-tallet, og en million dollar ventet i premiepotten på vinneren i Atlantic City.

Som en del av sendingen ble alle finalistene intervjuet før man skulle i gang, og legendestatusen ble sikret i det intervjueren hos Fox Sports spurte nordmannen om hva han skulle gjøre dersom han vant den store premiepotten.

- Jeg vil nok betale noe gjeld, svarte en overraskende fornuftig Hansen til sportskanalen.

- Og hva vil du gjøre med resten, lurte intervjueren på.

- Nei, de får bare vente, kontret «Gudfaren».

Side3 er i Dublin og dekker norgesmesterskapet i poker. På denne linken kan du se live stream fra finalen i morgen.