HTML EMBED

Thor:The Dark World - USA, 2013. Regi: Alan Taylor. Med: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Kat Dennings, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Idris Elba, Stellan Skarsgård, Zachary Levi

Aldersgrense: 11 år

Marvels’ Thor er tilbake. Denne gangen må superhelten redde både Jorden og de øvrige rikene fra en av universets eldste fiender.

Spektakulære spesialeffekter, kule karakterer og et pompøst lydbilde blandet med en god historie, humor og noen menneskelige problemer gjør at det er en fornøyelse å se denne filmen.

Regissør Alan Taylor kunne lett gått i latskapsfella og bare latt de allerede etablerte figurene vise hvor tøffe de er, uten å tilføre noe nytt. Sannsynligvis ville filmen tjent masse penger likevel. Men heldigvis velger Taylor å gå videre inn i universet og ta historien et skritt videre. Det gjør at filmen er verdt å se for både fansen og de som fremdeles står på utsiden.

Chris Hemsworths Thor er en barsk kriger som ikke lar seg stoppe. Da et ukjent våpen inntar kroppen til hans elskede Jane Foster (Natalie Portman), trosser han alle og følger sin egen overbevisning. Det kan enten redde hele verden - eller føre til undergang.

Men selv om Thor er tøff og Jane er elskverdig, er det Loki (Tom Hiddleston) som er filmens store høydepunkt. Hans kjølige holdning til æsene generelt og familien sin spesielt, fungerer godt, og hans festlige replikker redder filmen fra å bli for alvorlig.

I en film som dette, avhenger mye av at spesialeffektene imponerer. Og det gjør de! Både i de storslåtte kampscenene og i vakre bildene av Åsgård (med Lofoten i bakgrunnen). Vi kunne gjerne sett enda mer av livet i Åsgård (selv om dette muligens ville blitt en litt kjedelig film).

«Thor: The Dark World» er ikke en film som skal gjennomanalyseres og tolkes. Du skal ikke gå ut fra salen og vite mer om norrøn mytologi eller ha nye tanker om livet. Den er ment for å underholde, og den underholder i massevis.

Liker du blockbustere med spenning og trøkk, bør du sette av en høstkveld på denne filmen.

PS: Som i alle Marvels filmer må du huske å bli sittende i kinosalen til første del av rulleteksten er slutt.