Gå til sidens hovedinnhold

Hva har Paradise-Iris dilla på?

På TV ser du henne mest i bikini - til hverdags er Iris en motebevisst jente.

(SIDE2): Iris Giladi (23) er skoman, hun har faktisk så skodilla at hun sørger litt over parene som har blitt igjen i Molde under flyttelasset til Oslo.

- De fleste skoene mine er igjen hjemme ja, men de kommer nok nedover etter hvert, sier Iris og ler.

Hun tar imot Side2 i leiligheten hun har delt med Paradise Hotel-venninnene Nanna Dahlen (22) og Lene Sortevik (24) i to uker. Iris er godt fornøyd med at hun nå har fått to ekstra klesskap å boltre seg i og ikke minst - en hel del ekstra sko.

- Jeg flytter jo ikke inn med folk som ikke har lik skostørrelse som meg, ler Iris som har om lag 200 par til føttene sine i klesskapet. De to nyeste innkjøpene er ankelstøvletter fra Buffalo (ja, de kan lage annet enn de harry skoene vi husker så godt fra 90-tallet...) og gråsvarte pumps fra DNA. Men da hun var innom Amsterdam før hun reiste til Mexico for å være med i realityserien var det hele tolv par sko som fant veien inn i Iris' koffert.

- Jeg elsker sko, rett og slett.

Se Iris sine ti siste motekjøp nederst i saken!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Motebevisst
23-åringen har jobbet i kleskjeden Bik Bok lenge, og har derfor opparbeidet seg rikelige med innsyn til moteverden, og hun liker å følge med.

- Vi får kjennskap til trender og stiler som kommer litt i forkant, så da blir det til at jeg kjenner til hva som kommer. Men jeg får også inspirasjon til klær og stiler i magasiner og bare ved å se i butikker egentlig, sier hun.

Planlagt og impulsivt
Selv beskriver hun sin stil og sine motekjøp som både impulsive og planlagte, og at hun har mye forskjellige til ulike anledninger i klesskapet. En del rocka klær, komfortable klær og en del elegante og klassiske antrekk. Men, noen ting kommer hun aldri utenom.

- Jeg MÅ ha tights, særlig dongeritights og i skinn, det kjøper jeg hele tiden, og selvsagt singleter som jo passer veldig bra til. Ellers er jeg ingen stor tilbehørsjente, men hårbånd har jeg kjøpt en del av i det siste.

Budsjett på klær har hun ikke, men forteller at hun nok må begynne å tenke mer på penger nå som hun skal bli student til høsten.

- Det blir litt shopping hver måned, det må jeg innrømme, sier Iris.

Nå som sommermånedene nærmer seg med stormskritt har Iris to ting på ønskelisten - helt lyse jeans og vide haremsbukser.

- Kult og komfortabelt - det er viktig, sier hun.

Dilla på norsk
Etter at programleder for «Paradise Hotel», Triana Iglesias, viste seg i en ny kjole fra den norske superdesigneren Leila Hafzi har Iris falt helt pladask for kjolene hennes.

- Jeg har fått helt dilla på kjolene, de er så vakre og fantastiske! Det er ikke én kjole jeg ikke kunne tenkt meg, men det ligger i en prisklasse for seg, sier Iris.

Kjoledesigner Valentinos kreasjoner er også godt å se på for moteøynene til Iris, det samme er kjolene til danske Malene Birger (som jo er hakket med oppnåelig enn Valentino og Hafzi, som hun sier).

Les også: Liker du Trianas Paradise-kjoler?

- Men egentlig så er jeg mest glad i kjedebutikkene. Bik Bok finner jeg alltid noe, H&M har tatt seg veldig opp, Zara har jeg blitt veldig glad i, og når jeg reiser må jeg alltid innom Topshop og Morgan, forteller hun.

- Kjedebutikken følger trendene og en får klær til en rimelig penge og det liker jeg, sier Iris som også shopper en del på nettet. Klesskapet har en del kjoler fra eBay og sko er kjøpt på de populære nettstedet Net-a-Porter og Asos.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stilikon
Iris ser gjerne på utenlandske trendsettere og lar seg inspirere av kjendiser som Sienna Miller, Nicole Riche og Mischa Barton (men ikke alltid).

- Kate Moss er også alltid veldig inspirerende å se hva hun gjør med ulike stiler. De andre jenter er både rocka og elegante, og det er kult.

Av de norske kjendiskvinnene synes Iris det er så mange som er like, og det er kun noen få som har en særegen stil.

- På den elegante siden vil jeg si Pia Haraldsen, men hun følger gjerne trendene til kjendisene ute. Men hun er absolutt flink til å kopiere, mener Iris.

Sjekk ut Pias ti siste motekjøp her: Se Pias nyttårsantrekk

Godt opplevelse
Moldejenta ble stemt ut fra realityhotellet i påskeuken, og sa den gang til Side2 at hun ikke synes det gjorde noe. Hun var lei av bråket, dramaet og all kranglingen der inne.

Les også:- Jeg var så lei

Men deltagerne har forblitt venner etterpå, og Iris forteller at det sa bare pang som det heter da hun møtte Nanna og Lene igjen etter innspillingen, og de tre fant umiddelbart ut at de ville bo sammen. Realityopplevelsen har kun vært positiv for Iris.

- Jeg glemmer ofte at det faktisk går på TV. Jeg tenker veldig lite på akkurat den biten, men gleder meg over det morsomme opplevelsen det var å være på hotellet, sier hun som sier at folk kjenner henne igjen på gata og at hun til og med har blitt bedt om autografen.

- Det er litt morsomt. Og rart, ikke minst. Men alle henvendelser fra folk har vært veldig hyggelig, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IRIS SINE TI SISTE MOTEKJØP:

1. Skinnjakke fra Bik Bok
- Jeg elsker skinnjakker og falt for denne fordi den er kort i livet og kort på ermene.

2. Korallfarget jumpsuit fra Miss Sixty
- Jumpsuit blir den store hiten i sommer, det er jeg helt sikker på. Jeg liker både de korte og de lange, men føler den korte passer meg best, så da ble det denne. Jeg liker snittene til Miss Sixty, og en får det man betaler for, så denne tror jeg blir en stor favoritt i sommer.

3. Ankelstøvletter fra Buffalo
- De elsker jeg bare, kule til jeans, kjole og shorts. Den er litt tykk under sålen også, og derfor er de knallgode å gå på.

4. Tights fra Bik Bok
- Skinntights og dongeritights må jeg ha i skapet, gjerne i flere varianter.

5. Svart dressjakke fra Zara
- Denne tenkte jeg ville passe bra når jeg skal pynte opp trange jeans - for eksempel helt trange eller litt slitte og baggy.

6. Hvit kjole med strass fra Floyd
- Jeg synes denne var søt og veldig passende til en fin sommerfest.

7. Lys jeansshorts fra Bik Bok
- Korte shortser er kult til både pumps og lave sandaler, så denne kommer jeg til å bruke mye utover sommeren.

8. Vid lilla skjorte med matchende skjerf fra Bik B ok
- Behagelige og komfortabelt er gode stikkord. Denne lillafargen er en vårlig og fin farge.

9. Sølv hårbånd fra Accessoires
- Hårbånd har jeg fått dilla på og har kjøpt mange forskjellige - det passer til så mye og er enkelt tilbehør.

10. T-skjorter med trykk
- T-skjorter med trykk av enten Marilyn Monroe eller med sommerlige motiv er en favoritt på sommerstid, så det må jeg alltid ha.

1858

Se flere ti siste motekjøp under:
- Blodet bruser for designerbutikker
- Jeg elsker å kle meg i farger
Side2s motefavoritter
- Er ingen trendslave
- Jeg har en barnslig stil

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken