Gå til sidens hovedinnhold

Ti tøffe ting

Xbox 360 er en rå spillmaskin. Her er de ti tøffeste tingene.

(Spillmagasinet): Sist uke ble Xbox 360 lansert i Norge, og maskinene ble revet bort fra butikkhyllene.

Ikke lenge etter kokte nettet av klager på 360'er som ikke fungerte skikkelig. Folk flest har nok likevel en positiv opplevelse av spillkonsollen, Spillmagasinet inkludert.

Her er våre topp ti favoritter:

Gamertags

Gamertags med gamerscore er det lett å bli farlig avhengig av. Underskrevne vegrer seg faktisk for å spille annet enn 360-spill om dagen fordi det ikke telles på gamerscoren. Ikke bra ... Gamertag er brukernavnet ditt med en del info knyttet til seg, som hvilke spill du spiller, hvor langt du har kommet i dem og ikke minst hvor mange poeng du har fått i spillene. Hvert spill kan dele ut opp mot 1000 poeng til gamerscoren din.

Xbox Live Arcade

Onlinetjenesten Xbox Live er blitt pusset kraftig opp, og er nå en integrert del av maskinen og de fleste spill. Med en bredbåndsoppkobling kan du også koble deg til underholdningsområder og laste ned trailere, spillgoder og demoer. Men morsomst av alt er de gode gamle arkadespillene. De fleste spillene er pusset opp (men du kan spille i originalversjonen), og disse gamle spillene er fremdeles like morsomme. Et spill koster mellom 50 og 100 kroner, og kommer i full HD.

Dashboard

Kontrollpanelet til Xbox 360 er fantastisk. Fire enkle faner for Xbox Live, spill, musikk/film/foto og systeminnstillinger gjør maskinen til en behagelig mulitmediamaskin i stuen. Send musikken, bilder og video trådløst fra en datamaskin til Xbox 360, sett opp spillelister eller fyr opp et spill. Alt er sømsløst satt sammen med innbydende design, og så enkel navigering at selv bestemor klarer det.

Trådløst

Xbox 360 kan være hundre prosent trådløs. For en ikke altfor dyr penge kan du kjøpe trådløse kontrollere (om du ikke fikk kjøpt premiumutgaven) til deg og dine venner. Til en dessverre altfor dyr pris kan du også kjøpe en trådløs adapter for å koble Xbox 360 til Xbox Live og datamaskiner uten å trekke en eneste ledning. Har du først fått smaken på det trådløse, er det ingen vei tilbake ...

Musikk og bilder

Enten med ledning eller trådløst: Du kan sende musikken og bildene du har lagret på datamaskinen din til Xbox 360 og spille det av eller vise det frem i høyoppløselig kvalitet. Musikkavspilleren er lett å betjene (med flotte animasjoner), og du kan lett sette opp spillelister for de romantiske middagene, festene og klinemusikk. For eksempel.

Og her skal du få et hett tips: Xbox 360 søker etter musikken din i mappen Mine dokumenter/Min musikk. Du trenger likevel ikke å flytte hele musikkbibliotelet ditt hit, om det ikke ligger der. Bare lag en snarvei til mappen med musikken din her, og Xbox 360 finner den.

Koble til MP3-spiller

Xbox 360 støtter en hel del maskinvare fra andre enn Microsoft selv. Du kan blant annet koble Sonys Playstation Portable til. Mer nyttig er kanskje å koble til mp3-spilleren din eller et digitalt kamer for å vise frem familiebildene.

Krystallklare bilder

Har du et HD-TV får du enda litt ekstra igjen for Xbox 360. Alt med maskinen er nemlig i høyoppløselig kvalitet (HD). Både spill, bilder og kontrollpanel vises i HD, og gir TV-en ditt nytt liv i vår lavoppløselige hverdag. Dessverre kan Xbox 360 dessverre ikke vise HD-DVD.

Tar gamle spill

Folk flest har ikke en Xbox 360. Fan av Microsofts spillmaskiner har en Xbox - med Xbox-spill. Heldigvis, og det skulle egentlig bare mangle, kan Xbox 360 kjøre de fleste av de originale Xbox-spillene. Du ser en komplett liste her .

Fyr opp fra sofaen

Sitter du og sløver i sofaen og orker ikke å flytte deg de tre, fire meterene bort til TV-en og Xbox-en? Fortvil ikke, Xbox 360 kan slås av og på med kontrolleren eller fjernkontrollen du kan kjøpe til den. Og siden disse begge fortrinnsvis er trådløse, er det ingen grunn til ikke å ha dem liggende rett ved godplassen foran TV-en. Lenge leve løkformete mennesker!

Skift ut frontdekselet

Xbox 360 skal etter sigende ha et bra design, som passer i stuen. Underskrevne er ikke enig, jeg synes snarere den likner en etterlevning fra 90-tallets gråhvite PC-kabinetter. Dessuten er den i største laget. For å pynte litt på tilværelsen kan du dermed bytte ut frontdekselet på maskinen. Det finnes mange skikkelig stygge, men også en hel del fine. Designere som Karl Lagerfeldt har dessuten kastet seg på bølgen og designet egen frontdeksler. Fu bør finne noe du kan leve med, med andre ord.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn