ANMELDELSE: Et togspill høres kanskje ikke ut som det morsomste i verden, men det er nok bare fordi du aldri har prøvd «Ticket to Ride.» Dette brettspillet har vært en av de mestselgende i verden lenge, og er nå tilgjengelig både for iPad og iPhone.

Versjonen til iPad ble en suksess med en gang den kom, og den er nå i en egen iPhone-versjon (som også er kompatibelt med iPad, vi kommer tilbake til nettopp det litt senere).

Spillet går ut på at du er en togbaron og skal prøve å tjene mest mulig penger på å skaffe deg de beste rutene på forskejllige kart. Spillet kommer med USA som kart som utgangspunkt på iPhone-versjonen mens du kan kjøpe flere kart på iPad.

For å ta kontrollen over ruter legger du på tog på forskjellige skinner med forskjellige farger. Hvilke tog du har tilgjengelig er basert på trekning. Strategi kommer inn i bildet på både hvor du legger dine tog, og hvordan du trekker. I tillegg er det en strategi på hvilke ruter du skal prøve deg på. Dette kan du gjøre fortløpende i spillet, men klarer du ikke en rute du har ment du skal klare straffes du til slutt i poenggivingen.

Spillet kan spilles mot andre, alene eller mot datamaskinen. Akkurat her er det en forskjell på iPad-versjonen og iPhone-versjonen ved at det ikke er «online play» på iPhone-versjonen. Du kan spille mot andre lokalt med bluetooth og wi-fi, men på iPad kan du spille mot tilfeldige verden over.

Oppsummert er dette slik at hvis du ønsker å spille alene mot datamaskinen er iPhone-versjonen svært god, og er god nok på iPad, men selvfølgelig ikke helt supert når det gjelder grafikken. Den er noe bedre i iPad-versjonen på iPad. Hvis du vil spille online må du investere i iPad-versjonen på iPad.

Uavhengig av det så er dette et av de aller beste strategi/brettspillene du kan ha på din iPhone og/eller iPad.

iPhone-versjonen koster 7 kroner

iPad-versjonen koster 49 kroner