Gå til sidens hovedinnhold

Tid til å være bare Christine

Livet til Christine Gulbrandsen ble nesten snudd på hodet da hun ble stemt frem til å være Norges Melodi Grand Prix bidrag. Men nå er det vinterferie og da kan hun være bare Christine.

I dag befinner den norske utøveren til den internasjonale Melodi Grand Prix (MGP) finalen seg i Bulgaria. På nasjonalt fjernsyn skal Christine Gulbrandsen sjarmere det bulgarske folk med sitt blenda hvite smil, og ikke minst skal hun synge - i den bulgarske MGP-finalen.

- Jeg får nok ikke vite hvem som vinner nå i helgen. Selve finalen tror jeg er på søndag, men jeg skal jo gjøre noen intervjuer der og det er en fin måte å la det bulgarske folket bli kjent med meg og hva jeg kommer med. Det blir et slags bekjentskap. Er jeg riktig heldig sanker jeg kanskje noen stemmer der i fra, sier Christine og ler over telefonen.

Medieproff
Christine sjarmerte det norske folk under vår MGP-finale, trolig vil hun gjøre det samme i Bulgaria når stemmen hennes begynner å spille opp til alvedans. Selv har hun aldri før vært i Bulgaria, og trolig er det lite ved helgens besøk som vil endre særlig på dette.

- Jeg har aldri vært der før, men det blir sikkert ikke så mye sightseeing på en helg. Jeg drar dit på fredag for å gjøre pauseinnslag i den Bulgarske finalen i MGP. Det blir gøy, det er i alt 24 artister som skal konkurrere om plassen i den internasjonale finalen i Athen, forteller Christine.

For en journalist er det interessant å prate med Christine. Først og fremst fordi hun virker så utrolig proff i forhold til mediene, sin unge alder til tross. Man skulle nesten tro at hun ikke hadde gjort annet enn å bli intervjuet av journalister ute etter det store skupet. Selv på spørsmål om møtet med media, forholder den unge kvinnen seg proft.

- For det første er jeg veldig glad for at folk viser interesse for det jeg gjør. Markedsføring har vi alle behov for i denne bransjen, forteller hun, og det er nesten mulig å høre at hun smiler i den andre enden av telefonen.

- Det er likevel litt irriterende å måtte svare på de samme spørsmålene om og om igjen. Det er jo ikke sånn at man må finne opp kruttet hver gang, men noe originalitet hadde vært fint, skyter hun inn.

- Hvilke spørsmål er det du begynner å bli lei av da?
- Nei, altså, det jo flere spørsmål som går igjen. Sånn som; Hvorfor du meldte deg på? Hva er planene fremover? Christine ler. – Jeg meldte meg jo aldri på MGP, sier hun mellom hikstene.

Hektisk hverdag
De siste par ukene har det vært forholdsvis tyst rundt Christine Gulbrandsen i mediene. Avisene har ikke like store oppslag om henne. Kanskje har det gitt henne en mulighet til en pust i bakken? Selv om det er heller tvilsomt. Selv om ikke Christine fremstår som en kvinne som liker for mye tid til å puste.

- Nei, altså, det var mye pågang den første uken, og så litt den andre uken. Det har vært et jevnt sig av presse og jobbing siden jeg kom tilbake fra Oslo og MGP-finalen, det har gått i et. Men i det siste har det mer eller mindre falt tilbake til det normale, forteller hun.

Det normale for Christine er ikke sofa, TV og potetgull – eller for den saks skyld kafebesøk med venninnene. Normalt for Christine fremstår som planlegging og jobbing med hennes kommende plate.

Før Christine vant finalen i den norske MGP, var ambisjonen og planen å få til ett soloalbum, men nå har platen havnet i skyggen av alvedansen hennes. Men det betyr ikke at planen er skrinlagt av den grunn.

- Foreløpig har jeg ikke fått kommet så mye lengre med arbeidet med platen. Vi er fortsatt på skissestadiet for å finne de gode melodiene som skal være med, og når det er i boks kan vi begynne å produsere den, forteller Christine. På platen vil hun forsøke å blande nytt og gammelt i ett sound som skiller seg ut i musikkmarkedet. Blant annet vil hun bruke folkemusikere på flere av melodiene.

Å bli gjenkjent
Med et enkelt søk på internett på navnet Christine Gulbrandsen dukker det opp rundt 1000 treff på navnet hennes, de fleste om den unge bergenskvinnen og majoriteten av disse igjen stammer fra uken etter at hun vant den norske MGP finalen. Slikt gjør at det man fort blir gjenkjent av folk, og da er det nødvendigvis ikke lett å kunne gjemme seg bort blant vennene.

- Veldig mange som plutselig vet hvem jeg. Og så stopper de meg når de møter meg på gaten for å gratulerer meg med seieren. Det er jo veldig koselig. Dette er egentlig den største forskjellen på hverdagen etter at jeg kom hjem til Bergen igjen, sier hun og stemmen har en tilfredshet i toneleiet. En slags ro som er overraskende med tanke på den unge alderen hennes og alt som har skjedd i livet hennes de siste par ukene.

- Mange kjendiser har vært i mediene de siste månedene og fortalt at de blir plaget med tekstmeldinger fra fans som gjerne vil fri til dem eller være kjærester. Du er jo blitt kjendis nå. Har du opplevd det samme?
- Nei, altså, jeg har ikke det, for jeg har hemmelig telefonnummer, forteller Christine.

- Det er nok kjæresten din fornøyd med?
- Tja, det er han nok, parerer hun kjapt og fniser litt.

Å bare være Christine
Å havne i søkelyset over natten, gjør at kvalitetstiden fort svinner hen. Til mandag begynner vinterferien og da, da blir det kanskje mulighet til å bare være Christine

- Ja, det blir nok litt tid til da, men ikke så veldig mye. Sånn som nå når vinterferien begynner drar jeg til Geilo med venninner, det blir bra. Jeg gleder meg veldig til få tankene på andre spor ¿ selv om det ikke er så lett, sier Christine.

Vi har pratet over telefonen i nesten ett kvarter. Da kom hun rett ut fra et møte, og når samtalen vår er omme er det inn i ett nytt. Og kanskje, kanskje blir det flere reiser enn helgens reise på frøkna fra Bergen

- Ifølge NRK har det vært en del pågang om det, men hva det blir til vet jeg ennå ikke. Jeg håper det blir en del promotion for Alvedans fremover slik at jeg kan vise hva jeg kan, avslutter hun og haster videre. Etter møtet skal kofferten pakkes og nesa vendes ut mot Europa.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken