Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes beste Idol-jury

Side2 synes allerede nå at årets idoldommere er de beste noensinne, men hvilken jury er tidenes verste? Trill terningen!

(Side2): Vi har saumfart alle årganger siden oppstarten i 2003 og terningkastet dem. Det er imidlertid opp til deg å vurdere hvilken jury som fortjener tittelen Idoltidenes beste og verste.

Les også:De nye Idol-dommerne

HTML EMBED

Idol 2007:

Asbjørn Slettemark, Mariann Thomassen, Benedicte Adrian, Jan-Fredrik Karlsen


Side2s vurdering:

Ingen tvil. Idolpanelet anno 2007 kommer til å knuse tidligere lusinger på både faglig tyngde og ikke minst hva tv-underholdning angår. Litt om hvorfor:

HTML EMBED

Slemmingen:

Årets bad guy-stempel havner nok i panna på Asbjørn Slettemark. En skikkelig barsking med masse tattiser og ei tunge tøffere enn t-banen, som egentlig ikke hadde lyst til å være dommer, men som sa ja på pur f. Vi klarer nesten ikke vente til å få se og høre den erfarne anmelderen og bransjeviterens skarpe kommentarer sable ned den ene drømmen etter den andre i årets sirkus. Slettemark har potensial til å bli Norges svar på Simon Cowell, og Side2 har tro på at vi endelig har fått oss en ORDENTLIG slemming i juryen, ikke bare en grinete slapping.

Tøffingen:

Mariann Thomassen har, i en alder av 28, rukket å bli den norske punkrockscenens grand old lady. Image er alt og kom faen ikke her og tro at klærne dine ikke betyr noe når du skal prøve lykken i år.

Surferosa-vokalisten har også vært på landeveien en vinterdag eller to i karrieren, og opplevd turnehelvete fra a til å, så sutring vil bli mottatt med saftige skyllebøtter og hjemsending type «hut deg til h¿.. him!».

Divaen:

Dette er jo i utgangspunktet en sangkonkurranse, og endelig har vi en dommer som virkelig KAN dette med synging. Benedicte Adrian når et register årets deltagere bare kan drømme vått om, og vil således kunne tilføre juryen den faglige tyngde som den tidligere så sårt har manglet. I tillegg pirres underholdningshungeren vår noen ekstra hakk når vi ser for oss de følsomme operagenene i klinsjen med juryens ovennevnte freakshow-avdeling.

Sjefen:

Jan-Fredrik Karlsen ser fremdeles ut som ei barnerumpe, men har gang på gang bevist at bak den uskyldsrene og jomfruelige fasaden bor det et lederemne som LO glatt ville kuttet AP-støtten for å sikre seg. Den erfarne bakmannen har hatt noen ekstremt suksessrike hvileår fra sirkuset, og beviser nok en gang sin uerstattelige teft ved å gjøre comeback når konseptet igjen ser ut til å være på rett kjøl. Vi mistenker vel egentlig mannen for å ha hatt med en finger eller to i revitaliseringen av Idol, og ser fram til å skrive om Karlsens kontoutskrifter til neste år.

Idol 2003:

Jan Fredrik Karlsen, Ole Evenrud, Morten Ståle Nilsen, Lena Midtveit.


Side2s vurdering:

God årgang. Karlsen framsto som en autoritær, men rettferdig leder, Ole Evenrud sjarmerte med sine keitete one-linere, Ståle Nilsen tilførte den nødvendige kreden og Lena Midtveit spilte taus fristerinne med platekontrakt i bakhånd.

HTML EMBED

Idol 2004:

Jan Fredrik Karlsen, Anneli Drecker, Douglas Carr, Thomas Strzelecki.


Side2s vurdering:

I utgangspunktet sterke kort på papiret, men Anneli Drecker ble etter hvert en anelse snillere enn vi hadde forventet, Thomas Strzelecki bablet i overkant mye om feel og flow, svensken Douglas Carr hadde tydelig hjemlengsel og Jan Fredrik Karlsen måtte bruke det meste av tida på å strukturere resten av gjengen.

HTML EMBED

Idol 2005:

Tone-Lise Skagefoss, David Eriksen, Ole Evenrud, Tor Milde:


Side2s vurdering:

Tor Milde kom på banen og spritet det hele opp et par hakk med sitt gretne ytre, men resten av gjengen ble noe tam: Ole Evenrud hadde i comebacket mistet den fine snerten i replikkene, David Eriksen var like irriterende snill som sine egne låter, og Tone Lise Skagefoss syntes dessverre det meste var bra levert.

HTML EMBED

Idol 2006:

Tone-Lise Skagefoss, Amund Bjørklund, Hans Olav Grøttheim, Thor Milde:


Side2s vurdering:

Tammeste jury noensinne? Tone-Lise Skagefoss gjorde en hederlig innsats for å heve spenningsnivået, men Thor Milde virket bare sliten, Amund Bjørklunds steintryne var helt umulig å lese og Hans Olav Grøttheim virket tydelig å mistrives i spotlighten.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser