Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes dårligste kjøp

Ikke alt som blir solgt er like attraktivt, noen ganger kan man lure på om kjøperen er ved sine fulle fem.

(SIDE2): På nettauksjonen eBay kan du kjøpe det meste som tenkes kan. De fleste selger gjenstander som har nytte- eller samleverdi for folk.

Andre legger ut gjenstander for salg i håp om å få oppmerksomhet og kanskje klare å skrape sammen noen lett-tjente kroner.

Blant disse er for eksempel Brian Sack. Han la ut et par skinnbukser for salg på eBay. Auksjonen ble frontet slik:

«Du byr på en tabbe. Vi gjør alle tabber. Vi dater feil folk for lenge. Vi tygger tyggis med munnen åpen. Vi sier upassende ting foran bestemor. Og vi kjøper lærbukser».

Deretter følger en morsom beskrivelse av hvorfor han kjøpte buksene og årsakene til at han ikke vil gå med dem.

Da auksjonen ble avsluttet hadde den fått over 750.000 hits, men til tross for dette ble ikke prisen på buksene mer enn 102,5 dollar. Likevel ikke ille for et par ti år gamle bukser.

En annen som har solgt sine tabber på nettet er Larry Star. Han ble nettkjendis da han la ut sin ekskones bryllupskjole for salg i 2004. Her skriver han at han egentlig tenkte å ha en «brenne kjole»-fest etter skilsmissen, men at hans søster overtalte han til å legge kjolen ut for salg.

«Personlig synes jeg dette ser ut som et dusjforheng til 1.200 dollar, men hva vet jeg om dette», skrev Star.

I tillegg la han ut bilder av seg selv i kjolen. 17 millioner treff senere ble kjolen solgt for 3,850 dollar, og Larry Star hadde blitt intervjuet i en rekke tv-show. Nå har han sin egen hjemmeside, den finner du her.

Smykke-designeren Diana Duyser fikk enda mer oppmerksomhet da hun la ut et ti år gammelt ostesmørbrød med et bilde av jomfru Maria på. Ifølge selger kom bildet av seg selv.

Ostesmørbrødet ble laget av helt vanlig hvitt brød med ost på, stekt uten olje eller smør. Diana Duyser forteller at hun tok en bit av smørbrødet da hun laget det for ti år siden, da hun så at et ansikt stirre tilbake på henne. Hun puttet da smørbrødet i en klar plastikkboks med bomull, og hadde det på nattbordet.

Kanskje alt bare var humbug, men GoldenPalace.com kjøpte til slutt smørbrødet for utrolige 175.000 kroner. De har for øvrig handlet mye rare gjenstander og tjenester på eBay, og du kan se deres skryteside over rare ting de har kjøpt ved å følge lenken under.

En oversikt over andre auksjoner som har fått mye oppmerksomhet finner du nettsiden Weird Ebay Auctions Warehouse.

En annen vri er å bytte ting via nettet. Kyle MacDonald fra Canada har stor tro på seg selv som kremmer. Han startet med en binders som han ønsket å bytte bort i sommer. Denne fikk han vie nettet byttet i en penn, etter flere bytter har han nå skaffet seg et rødt aggregat.

Målet er å bytte i stadig større ting, og til slutt ende opp med et hus. Kanskje det er veien å gå for alle som sliter med å kjøpe sin første bolig?

Du kan følge prosessen på MacDonalds hjemmeside.

Morsomme nettauksjoner del 1
Kjendisenes truser finner ofte veien til nettauksjonene.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken