Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes dyreste Obos

Tirsdag ble tidenes dyreste borettslagsleilighet solgt. Les mer her:

Prisene på borettslagsleiligheter er ikke hva det en gang var. I tråd med festen i boligmarkedet, har prisene på Obos-leiligheter gått rett i taket.Nå settes det nye prisrekorder for Obos-leiligheter med korte mellomrom. Tirsdag ble det satt en ny prisrekord for rene borettslagsleiligheter.5,95 mill.

Denne uken ble en leilighet på Sjølyststranda i Oslo solgt for 5,95 millioner kroner. Dette er ny prisrekord for en Obos-borettslagsleilighet.Leiligheten på Sjølyststranda er på 118 kvm i bruttoareal. Til tross for den stive prisen, ble boligen revet bort. Dermed var det budgiveren med lengst ansiennitet som fikk boligen, og kjøperen hadde Obos-ansiennitet helt fra 1944. Neste mann på listen hadde ansiennitet fra 1950.Obos har imidlertid solgt rene eierleilighet på Sjølyststranda til 12 millioner.Kjøperen av borettslagsleiligheten får ikke med parkeringsplass på kjøpet. For en parkeringsplass kommer det 240.000 kroner i tillegg i kjøpsprisen. Med to bilplasser blir altså totalprisen på leiligheten stive 6,43 millioner kroner.I leiligheten på Sjølyststranda er det mulighet for kjøperen å gå inn med et minstebeløp på 1,7 millioner kroner, og ta resten av kjøpesummen over husleien. Dette gjør det attraktivt for unge kjøpere, noe som var med på å dra opp prisen.Prisrekord på bruktbolig

For kort tid siden ble det satt en ny prisrekord for en brukt Obos-leiliget. I borettslaget Castinetto ble en leilighet solgt til 5,4 millioner kroner. Den forrige "brukt-rekorden" til Obos ble satt på Øvre Sogn i Oslo.Obos var i forrige uke ute med en melding om fortsatt sterk vekst i leilighetsprisene. I februar var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for alle brukte OBOS-tilknyttede boliger 25.998 kroner. Dette er 2,8 prosent høyere enn i januar og 9,5 prosent høyere enn i februar i fjor.I leiligheten på Sjølyststranda var kvadratmeterprisen langt over Obos-gjennomsnittet, og var på stive 50.800 kroner.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her