Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes reklamefest

Kraftig vekst. Se oversikt her.

Statistikken over reklamemarkedet i Norge viste tidligere at den kjøpte reklameplassen økte med nær 800 millioner kroner i 2011. Men investeringene i både sponsing og events økte sterkere i 2011 enn resten av den kjøpte reklameplassen.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Øker med fem prosent
Når IRM (Institutet för Reklam- och Mediestatistik) nå presenterer en oversikt som også omfatter eventmarkedsføring og sponsing viser det seg at reklamemarkedet økte med 1,2 milliarder i 2011. Dette er en vekst på fem prosent sammenliknet med 2010.

Les også: Reklame for 1,2 milliarder

Større en antatt
- Med en mer komplett statistikk kan vi nå konstatere at veksten på reklamemarkedet var større i 2011 enn vi tidligere trodde. Inntektene både i sponsing og eventmarkedsføring økte nemlig litt mer enn investeringene i andre mediekanaler, sier IRMs analysesjef Tobias Hedström i en pressemelding.

Les også: Solgte reklame for åtte milliarder

- Annonsørene har blitt flinkere til å bruke det personlige møtet med konsumentene som en måte å bryte gjennom reklamestøyen på, legger han til i meldingen.

Forventer nok ett bra reklameår
- Det ble en noe overraskende svak avslutning på året, med en nedgang i omsetningen isolert sett for desember. Dette trekker gjennomsnittsveksten for året ned til 3,7 prosent, som vel er noe svakere enn det de fleste hadde spådd ved inngangen til året. Det skal også sies at desember i fjor var en usedvanlig sterk måned, så årets desember er mer på det jevne. Det er også lite som tyder på at nedgangen vil fortsette inn i det nye året, og vi forventer en omsetning i januar omtrent på nivå eller noe over 2011, sa Harald Eide-Fredriksen, styreleder i Mediebyråforeningen tidligere i år.

Slik startet året
Mediebyråforeningen meldte om en god start på året. Tallene for januar og februar 2012 viser en fremgang på på 3,9 prosent, på nivå med veksten i 2011 som endte på 3,7 prosent.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken