Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes rockesjokk

Kurt Cobains selvmord eller Tommy Lees sexvideo? Hvilken sjokkerende historie fra rockehistorien er den drøyeste? Se listen og stem.

(SIDE2:) Populærmusikken er full av utenommusikalske eskapader, og rett som det er sjokkerer hendelser i artistenes liv oss - enten det dreier seg om kuriosa som Pamela Andersons og Tommy Lees sexvideo, Michael Jacksons angivelige sexovergrep eller fans som dør på konserter.

Musikkanalen VH1 har samlet en liste over hundre sjokkerende musikknyheter. Vi har plukket ut 20 av dem, og du kan stemme på hvilken episode fra musikkverden som ryster mest.

Diskuter sjokkrock på ME .

Her er listen, fra bånn til topp:

20. Sexvideoen til Tommy Lee og Pamela Anderson blir stjålet, og ender opp som pornofilm på mainstream-markedet (1996).

19. Michael Jackson får brannskader mens han filmer en Pepsi-reklame (1984).

18. Ozzy Osbourne biter hodet av en due under et møte hos plateselskapet (1981).

17. Led Zeppelin får en groupie til å ha sex med en fisk (1969).

16. Sid Vicious blir tiltalt for å myrde kjæresten, Nancy Spungen (1978).

15. Frank Zappas kamp for ytringsfrihet og anti-sensur, i rettssaken mot det amerikanske sensurrådet PMRC (1985).

14. Elvis Presley vrikker på hoftene på tv (1957).

13. Jerry Lee Lewis gifter seg med sin 13 år gamle kusine (1957).

12. Publikum river en kylling i biter under en Alice Cooper-konsert (1969).

11. Madonna tar den helt ut sin frekke bok, «Sex» (1992).

10. «Vi er større enn Jesus» (1966). John Lennon vakte oppsikt med denne ubeskjedne uttalelsen da en journalist spurte ham om Kristendommens fremtid. Selv om det kanskje ikke var helt usant, reagerte religiøse ledere verden rundt med å oppfordre til å brenne Beatles-plater.

09. Sinead O'Connor ble nesten tildelt enveisbillett til skjærsildens hete flammer da hun rev opp et bilde av paven under en «Saturday Night Live»-sending, etterfulgt av oppfordringen: «kjemp mot den som egentlig er fienden din». Kanskje en karriere dreper for den sinte irske sangerinnen?

08. Woodstock 99 (1999). Limp Bizkit fjernet den siste resten av peace & love fra Woodstock på 60-tallet, da de oppfordret til tumulter mens de spilte på scenen. Det tok over en måned å rydde opp etter festivalen.

07. Milli Vanilli (1990). Ikke bare vakre ansikter, men også flinke til å synge? Vel, det varte ikke lenge. Milli Vanilli måtte levere tilbake sine Grammmy-priser da produsenten deres avslørte at det var andre som stod for syngingen under innspillingen av platen deres.

06. Fans døde under The Who-konsert (1979). Keith Moon var død, men The Who ville fortsette med Kenny Jones som trommeslager. USA-turneen var imidlertid forfulgt av ulykker, og i Cincinatti døde elleve fans i tumulter som oppstod under konserten.

05. Marvin Gaye hadde gjort et solid comeback i 1984, og så ut til å ha bekjempet sine dopdemoner for godt. Men en krangel med faren endte med at Gaye ble skutt og drept.

04. Kurt Cobains selvmord (1994). Mannen som overtok rocken på 1990-tallet trivdes ikke med stjernestatusen. Etter noen overdoser og andre faresignaler tok han sitt eget liv i 1994.

03. The Rolling Stones ville ha en festival på Altamont utenfor San Fransisco som feiret 1960-årenes verdier om fred og frihet. Men slett organisering, Hells Angels som vakter og ampert gemytt blant publikum gjorde at festivalen endte med tragedie, da en ung mann ble knivdrept. Hva som skjedde er fortsatt uklart - enkelte mener mannen prøvde å skyte Mick Jagger, og ble drept av et Hells Angels-medlem. Andre mener Hells Angels-mannen brukte kniv først og spurte etterpå.

02. Michael Jacksons sexanklager (1993). I årevis ble Michael Jacksons hang til å ha barn som venner sett på som sjarmerende eksentrisk. Men på begynnelsen av 1990-tallet smalt bomben: en 13-åring anklaget popkongen for seksuelle overgrep. Saken ble avgjort i et hemmeligstemplet forlik, men Jacksons karriere var svekket for all ettertid.

01. John Lennon skutt og drept (1980). En nyhet av det uvirkelige slaget. Hvem vil drepe Beatles-frontmannen idet han gjør seg klar til å vende tilbake til musikken etter et tilbaketrukket liv? Lennon-tilhenger Mark Chapman fikk sin helt til å signere en plate, før han trakk skyteren og endte Lennons liv på åpen gate i New York.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter